three × 1 =

A password will be e-mailed to you.

Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, este decis să susţină în Consiliul Municipal necesitatea atribuirii serviciului de salubrizare societăţii Urban Serv. Anunţul edilului are la bază faptul că acest contract de salubrizare străzi expiră la finele lunii iulie, iar unii şefi din primărie sunt de părere că acest contract trebuie atribuit în urma unei licitaţii.  “Voi susţine în Consiliul Local delegarea directă către Urban Serv a serviciului de salubrizare, chiar dacă asta înseamnă că fac un amendament care va veni împotriva propunerii colegilor mei din Direcţia Edilitare şi a juriştilor primăriei. Consider că legea ne permite acest lucru”, a declarat Cosmin Andrei. În condiţiile în care hotărârea Consiliului Local va fi atacată în instanţă, viceprimarul este decis să-şi susţină şi acolo punctul de vedere. „Mă voi lupta pentru ca o companie a botoşănenilor să primească direct serviciul de salubrizare pentru că aşa au făcut şi alte municipalităţi din ţară şi acesta este scopul înfiinţării societăţii de salubrizare. Cu alte cuvinte, e societatea noastră, a botoşănenilor şi este normal să avem un control direct asupra acestei societăţi, tot profitul să se întoarcă în CL şi să nu vină un privat cu care să avem o relaţie deficitară”, a arătat Cosmin Andrei.

Edilul a dat asigurări că se va ocupa personal ca serviciile prestate de muncitorii Urban Serv să fie la nivelul aşteptărilor cetăţenilor. „Acest lucru îl fac şi colegii de la Direcţia Edilitare care avizează toate prestaţiile Urban Serv, atât pe partea de măturat străzi, colectare deşeuri din pubelele stradale, transport deşeuri, lucru care s-a făcut şi până acum. Vom pune un accent deosebit pentru ca municipiul să-şi păstreze emblema de oraş verde al României, câştigată în 2008”, a consluzionat Cosmin Andrei.

Problema contractului pe salubrizare va fi tranşată în şedinţa din această lună a deliberativului local.

Unii oficiali din Primăria Botoşani susţin că Urban Serv nu poate primi contractul prin atribuire directă deoarece societatea prestează servicii şi pentru alte primării din judeţ, după ce a câştigat contractul de transport deşeuri pe zona IV.

Bogdan Buhăianu, directorul general al Urban Serv, a precizat că societatea trebuie să se ocupe în continuare de salubrizarea oraşului. Oficialul a afirmat că pierderea acestui contract ar aduce foarte multe probleme societăţii de salubrizare. În primul rând, unitatea ar urma să disponibilizeze cel puțin 150 de angajaţi.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 4,17
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...