Copil în stare gravă trimis cu elicopterul la Iaşi (video)

0

Un băiețel de șase ani a fost trimis, vineri după amiază, în stare gravă la Iași, după un accident la joacă.

Micuțul locuiește împreună cu familia pe o stradă din marginea orașului, iar vineri a ieșit la joacă împreună cu mai mulți copii din cartier în apropierea casei. La un moment dat, acesta s-a suit pe gardul gospodăriei pentru a încerca să se suie într-un copac. Din neatenție însă, copilul s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de aproape 2 m. Acesta a căzut cum nu se putea mai rău, lovindu-se la cap și la coloană. Ceilalți copii i-au alertat pe părinții acestuia, care au sunat imediat la 112 și au cerut ajutorul cadrelor medicale.

O ambulanță a ajuns în scurt timp la fața locului și l-a preluat pe copil, transportându-l la secția de pediatrie. Medicii specialiști l-au diagnosticat pe acesta cu fractură de coloană cervicală solicitând transferul imediat la Iași.

Medicii ieşeni au decis ca micuţul să fie transferat pe calea aerului, pentru ca starea lui să nu se agraveze şi mai mult, iar fractura de coloană cervicală să nu îi pună în pericol viaţa. „Elicopterul SMURD aterizat pe terenul unității militare de pe strada Setru Rareș, de unde l-a preluat pe copil și l-a transferat la Spitalul de Neurochirurgie Iași”, a precizat medicul primar Cristian Simionescu, coordonator în cadrul dispecertului unic SJA-ISU.

+0 -0
se încarcă...