vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSer antiviperin de mii de euro adus de Ministerul Sănătăţii în spitalele...

Ser antiviperin de mii de euro adus de Ministerul Sănătăţii în spitalele din ţară

Ministerul Sănătății a introdus serul antiviperin Viperfav în Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România (Canamed) printr-un ordin publicat luni în Monitorul Oficial.

Serul antiviperin Viperfav este adus în România de Unifarm, companie aflată sub autoritatea Ministerului Sănătății și care este deținătorul autorizației de punere pe piață.

Viperfav este deținut de compania britanică MicroPharm, care a cumpărat drepturile asupra produsului de la Sanofi.

Serul Viperfav are un preț maximal de 11.733,85 lei cu TVA în România, prețul fiind valabil până la 1 iulie 2020.

Ordinul prevede că, în anexa 1 a ordinului, care cuprinde prețurile din Canamed, după poziția 6.582 se introduce o nouă poziție (6.583).

Decizia vine în contextul în care presa a relatat, în iunie, că mai multe spitale din România au rămas fără ser antiviperin.

De la 1 iulie, Ministerul Sănătății a introdus oficial încă 190 de medicamente în Canamed.

Prețurile maxime stabilite de minister în Canamed sunt obligatorii pentru deținătorii de autorizație de punere pe piață (DAPP) a medicamentelor, pentru distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente din România care au relații contractuale cu Ministerul Sănătății, cu casele de asigurări de sănătate sau cu direcțiile de sănătate publică județene.

Pentru farmaciile sau alte entități care nu se află în relații contractuale cu casele de asigurări de sănătate, cu direcțiile de sănătate publică județene sau cu Ministerul Sănătății, prețurile sunt cuprinse în Catalogul public.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
18.6 ° C
18.8 °
17.7 °
27 %
6.7kmh
24 %
vin
19 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...