joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTEşti pregatit pentru admiterea la Academia de Poliţie?

Eşti pregatit pentru admiterea la Academia de Poliţie?

Exista multe motive pentru care sa alegi o cariera in politie. Desigur, vei avea parte de un job stabil si un salariu bun, dar, cu siguranta, acestea palesc in fata motivelor altruiste care vin odata cu slujba: ocazia de a-ti proteja comunitatea stiind ca ai un rol activ in bunastarea oamenilor din jurul tau.

Daca ai ajuns pana in punctul acesta fara probleme, mai ai de sustinut examenul final de Admitere la Academia de Politie, care va avea loc cat de curand. Iata cateva motive pentru care ar fi bine sa te pui serios cu burta pe carte si sa promovezi examenul!

Dupa cum probabil stii deja, ca sa dovedesti ca esti apt sa urmezi o cariera in politie, ai de trecut un examen destul de strict, alcatuit din doua etape, mai exact probele eliminatorii si proba de evaluare a cunostintelor.

Probele eliminatorii sunt contravizita medicala si evaluarea performantei fizice care, odata promovate, te pun fata in fata cu proba finala – evaluarea cunostintelor. Aceasta consta in aplicarea unui test grila la disciplinele: istorie, limba romana si limba straina pentru care ai optat prin cererea de participare la concursul de admitere.

Daca in cazul probelor sportive te simti pregatit pentru ca te-ai antrenat intens din timp, iti sugeram sa nu te bazezi doar pe asta. Da, stim ca este o proba eliminatorie, insa odata trecuta, vei avea de sustinut examenul propriu-zis, proba care te pune sau nu pe lista admisilor.

Unii candidati nu realizeaza cat de dificil poate fi examenul scris, insistand sa se concentreze mai mult pe testul fizic al admiterii. Cu toate acestea, volumul materiei ce trebuie stapanita pentru examen este semnificativ, putand da batai de cap chiar si celor mai bine pregatiti. Sa nu mai vorbim despre concurenta acerba.

Pentru a nu-ti incerca norocul si anul viitor, pregateste-te cum se cuvinte pentru examen, cunoaste-ti nivelul de pregatire fata de ceilalti candidati si recupereaza materia deja invatata.

Nu te simti suficient de pregatit? Intra pe librariadelfin.ro si comanda cele mai cunoscute suporturi de studiu care sa te ajute in procesul de invatare.

Folosind aceste carti pentru admiterea la Academia de Politie, te poti pregati singur sau sub indrumarea unui profesor, avand totodata posibilitatea de a te autoevalua. Numarul mare de exemple si exercitii aplicative urmaresc crearea si dezvoltarea competentelor si a performantelor necesare pentru proba scrisa.

Lucrarile din aceasta categorie acopera, practic, toate tipurile de probleme cu care este posibil sa te confrunti la examen, precum si intreaga materie din programa. Consultandu-le vei reusi sa atingi simultan doua obiective esentiale: sa recapitulezi notiunile cerute la examen si sa te acomodezi cu specificul lor.

In plus, in cartile cu grile, materia este explicata si comentata intr-un limbaj accesibil, cu notiuni teoretice si exemplificari suplimentare, in asa fel incat sa ai posibilitatea imediata sa verifici corectitudinea raspunsurilor date, dar si explicatia variantei de raspuns, cu argumente concise, precum si comentarea variantelor incorecte.

Cartile pentru admiterea la Academia de Politie respecta programele scolare In vigoare, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, precum si programele pentru admiterea la Facultatile de Drept, Filologie, Academia de Politie si Scolile de Agenti de Politie, Frontiera si Jandarmi.

 

Deja ai votat!
Botoșani
ploaie ușoară
7.6 ° C
7.8 °
6 °
93 %
2.2kmh
100 %
joi
8 °
vin
10 °
sâm
16 °
Dum
14 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...