2 + ten =

A password will be e-mailed to you.

Pe 18 iulie, la Bursa Română de Mărfuri  – Terminal Piatra Neamț, a avut loc procedura achiziției de gaze naturale pentru primăriile din arealul Zonei Metropolitane Botoșani.

Potrivit celor precizate de Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane, a fost tranzacționată cantitatea de 12.195 MWh, adjudecarea făcându-se la prețul de 162,33 lei /MWh fără accize și TVA.  Valoarea de 162,33 lei este chiar mai mică decât cea solicitată prin Ordinul inițiator, care era de 165 lei. Valoarea totală a contractului este de 1.979.614,35 lei (fără accize și TVA) – aproximativ 420.000 de euro.

„Noul furnizorul de gaz pentru primăriile din Zona Metropolitană Botoșani pentru perioada 1 august 2019 – 31 iulie 2020 este E.On Energie România – Târgu Mureș.

Între firmele care au depus oferte pe bursă s-au numărat Enel Energie Muntenia, Tinmar Energy București și Premier Energy Trading București, licitația pe bursă plecând de la valoarea de 250 lei/MWh (fără accize și TVA).

În ultimul an, furnizorul de gaze naturale pentru Zona Metropolitană Botoșani a fost Gaz Est Vaslui.

Din comisia de evaluare a ofertelor au făcut parte reprezentanți ai Primăriei Botoșani și ai Zonei Metropolitane.

În câteva zile va fi finalizată și procedura de negociere a prețului monom la energie electrică pe arealul metropolitan.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 2,57
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...