twelve − 12 =

A password will be e-mailed to you.

A fugit de polițiști, dar până la urmă a ajuns tot în pușcărie. Asta a pățit un dorohoian în vârstă de 37 de ani, care a crezut că poate scăpa dacă se ascunde prin bălării. Acuzat de conducere fără permis, individul a fost arestat preventiv și condamnat la închisoare cu executare.

Aventurile lui Dumitru C. au început în seara de 18 iunie 2018, când bărbatul a fost surprins de agenții de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul care leagă comuna Broscăuți de Dorohoi. Polițiștii l-au recunoscut imediat și, cum știau că nu are permis de conducere, au pornit imediat girofarul și sirena de la autospeciala poliției, făcându-i semn să oprească. La vederea mașinii de poliție, bărbatul a accelerat gonind spre Dorohoi. Dar cei din echipaj au cerut sprijin polițiștilor rutieri din cadrul Biroului Rutier Dorohoi. După o urmărire care s-a întins pe o distanță de circa 2 km , fugarul a oprit mașina, a coborât de la volan și a abandonat autoutilitara, fugind spre albia râului Jijia. În acest timp, tot pe portiera stânga față a ieșit și pasagerul de pe scaunul din dreapta față cu intenția de a fugi dar a fost imobilizat și încătușat de polițiști, fiind vorba de A.V., un tânăr de 29 de ani, din satul Dumeni, comuna George Enescu. La scurt timp a sosit echipajul de poliție rutieră și împreună au plecat în căutarea fugarului de-a lungul râului Jijia, dar, din cauza configurației terenului și a vegetației dese, individul nu a fost găsit. Mașina a fost ridicată de polițiști și indisponibilizată întrucât nu avea asigurare RCA, fapt pentru care au fost reținute plăcuțele cu numerele de înmatriculare și certificatul de înmatriculare. Audiate, mama și concubina individului, prima fiind chiar proprietara mașinii, au susținut că autoutilitara fusese încredințată tânărului din Dumeni.

Dar nu a fost doar atât. Anul acesta, în seara de 30 martie, agenții de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi l-au surprins din nou pe bărbat, de data aceasta la volanul unui Ford, pe drumul județean dintre Corlăteni și Dorohoi. Cum Dumitru C. a fost condamnat anterior de mai multe ori pentru comiterea unor infracțiuni contra patrimoniului dar și pentru infracțiuni la regimul circulației rutiere, fiind anchetat pentru alte fapte în Botoșani, Darabani și Suceava, dar și condamnat de multe ori și în străinătate pentru infracțiuni grave de violență cu deținere și folosire de arme de foc, individul a fost arestat preventiv, măsura fiind prelungită succesiv până în prezent.

Trimis în judecată pentru conducere fără permis, Dumitru C. a recunoscut doar fapta de anul acesta, însă magistrații Judecătoriei Dorohoi l-au condamnat la trei ani și patru luni închisoare în regim de detenție. Sentința a fost pronunțată săptămâna trecută, însă nu este definitivă, dorohoianul având posibilitatea să formuleze apel.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...