fourteen − 14 =

A password will be e-mailed to you.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi au identificat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, doi cetăţeni din Ucraina, care au trecut ilegal frontiera din ţara vecină cu intenţia de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În data de 20 iulie a.c., în jurul orei 19.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi – I.T.P.F. Iaşi, acţionând în baza unor informaţii, au organizat o acţiune specifică, pe timpul căreia, pe direcţia localităţii de frontieră Pomârla, județul Botoșani, au fost identificați şi reţinuți doi cetăţeni ucraineni. „Având în vedere că persoanele în cauză nu deţineau documente de identitate asupra lor și nu își justificau prezența în zonă, acestea au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi pentru cercetări”, a precizat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Botoşani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi bărbați, cetăţeni din Republica Ucraina, având vârste de 21, respectiv 23 de ani. Persoanele în cauză au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cetățenii ucraineni urmând a fi preluați, în cursul acestei zile, de către autorităţile ucrainene, în vederea continuării cercetărilor, în baza legislaţiei celor două state pe linie de combatere a migraţiei ilegale.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 2,67
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...