13 − twelve =

A password will be e-mailed to you.

Cancelaria Instituţiei Prefectului a fost acaparată de partidul de guvernământ, după ample permutări care au avut loc săptămâna aceasta. Singura persoană neafectată este Alexandra Huţu, directorul cancelariei, fostă angajată la biroul senatorului Doina Federovici şi cea care coordonează activitatea organizaţiei judeţene a PSD.

Cancelaria prefectului Şlincu este formată din trei persoane: directorul de cancelarie, un consilier şi un consultant. În urmă cu doi ani erau ocupate postul de directorul de cancelarie de către Alexandra Huţu şi cel de consilier de către Roxana Rusu-Babii, în timp ce postul de consultant, cel pentru care salariul era cel mai mic, era vacant. În momentul plecării Roxanei Rusu-Babii în concediul pentru creşterea copilului, pe postul de consilier a fost detaşată Doina Paşalău, care era funcţionar superior în cadrul Serviciului Financiar Contabil, Resurse Umane şi Administrativ din cadrul Prefecturii, iar pe postul de consultant, responsabil cu comunicarea, a fost cooptată jurnalista Mădălina Ursuleanu. Întoarcerea la post a Roxanei Rusu-Babii a determinat plecarea din instituţie a Mădălinei Ursuleanu pe un post de funcţionar public la Direcţia de Statistică şi revenirea în rândul funcţionarilor publici a Doinei Paşalău, motivată de faptul că postul de consultant, pe care aceasta ar fi urmat să activeze în continuare în cancelarie, era inferior celui de funcţionar public pe care-l ocupase anterior. Astfel, că postul de consultant a rămas liber, pe el fiind adusă, de la cabinetul parlamentar al Doinei Federovici, Andreea Cătălina Cazaciuc. „Este licenţiată în ştiinţe administrative, absolventă a Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii «Ştefan cel Mare» Suceava şi masterand la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică, din cadrul aceleiaşi universităţi. Sunt sigur că vom face o echipă bună”, a declarat prefectul Dan Şlincu, respingând ideea politizării cancelariei: „Eu am cerut-o, pentru că mi-a spus Alexandra Huţu că este o fată bună la cabinetul doamnei Federovici, iar doamna senator şi-a dat acceptul să vină”.

Mişcarea de trupe din Prefectură vine la scurt timp de la scandalul de la APIA, unde angajaţii acuză conducerea că transferă pe posturile vacante funcţionari publici membri sau simpatizanţi PSD, susţinuţi de senatorii Doina Federovici şi Lucian Trufin.

Doina Federovici, preşedintele PSD Botoşani, respinge toate acuzaţiile. „Să înţeleg că membrilor PSD le este interzis să mai lucreze în instituţiile publice. Eu nu cred că se poate pune problema aşa”, a declarat Doina Federovici, adăugând că solicitarea pentru transferul Andreei Cătălina Cazaciuc la cancelaria prefectului a venit din partea acestuia. „Cancelaria prefectului este organizată ca orice cabinet de demnitar. Domnia sa decide pe cine ia sau nu în cancelarie”, a conchis Doina Federovici.

Andreea Cătălina Cazaciuc are 26 de ani. Anterior a lucrat în comerţ, iar din martie 2019 a fost consilier în cadrul cabinetului parlamentar al senatorului Doina Federovici.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 3,86
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...