nineteen + two =

A password will be e-mailed to you.

Actorul Vlad Ivanov va deveni Cetăţean de Onoare al municipiului Botoşani. Proiectul de hotărâre vizând acordarea acestei distincţii va fi aprobat în şedinţa din 29 iulie a Consiliului Municipal.

Vlad Ivanov s-a născut în Botoșani, pe 4 august 1969. El a absolvit Liceul Pedagogic Botoșani și Școala Populară de Artă. În anul 1995, Vlad Ivanov a absolvit Academia de Teatru și Film, secția Actorie, la clasa profesoarei Sanda Manu. El este angajat al Teatrului Național București, instituţie al cărei Societar a devenit în anul 2004.

Actorul originar din Botoşani a devenit cunoscut publicului românesc odată cu rolul Bebe, din ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, în regia lui Cristian Mungiu.

În 2018, în cadrul Galei Gopo, Vlad Ivanov a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal în filmul „Un pas în urma serafimilor”. În anul 2010, Vlad Ivanov a fost distins cu Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar, doctorul, din ”Un duel”, după AP Cehov. A mai primit Premiul Gopo pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar – Anghelache, din ”Polițist, adjectiv”, medalia Meritul Cultural (2004), diploma de merit pentru contribuția la prestigiul primei scene românești (2004).

Anul trecut, Vlad Ivanov a primit din partea municipalităţii botoşănene placheta omagială „Centenarul Marii Uniri”, alături de alte 99 de personalităţi care, prin activitatea lor, au contribuit la dezvoltarea oraşului şi la promovarea imaginii Botoşaniului.

Apreciază calitatea articolului

7 VOTURI - MEDIE: 4,71
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...