joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTÎţii doreşti să înveţi mai uşor pentru examene? Descoperă AICI cum poţi...

Îţii doreşti să înveţi mai uşor pentru examene? Descoperă AICI cum poţi face asta

Cu siguranta, nu o data te-ai confruntat cu dificultatea de a retine informatiile necesare promovarii examenelor de la facultate. Afla ca acest lucru se intampla pornind de la o serie de factori: materie greoaie, lipsa de energie, timp insuficient pentru a parcurge cursurile si neputinta de a sintetiza informatia cu adevarat importanta. Ultimul aspect mentionat s-a dovedit a fi, de cele mai multe ori, decisiv in privinta promovarii examenelor.

Specialistii subliniaza ca este extrem de important ca studentii sa aiba capacitatea de a rezuma materia predata pentru a putea asimila mai usor informatiile. De asemenea, modalitatea prin intermediul careia elevul se organizeaza cand vine vorba de procesul de invatare reprezinta, in egala masura, un lucru esential. Este adevarat ca unii reusesc sa retina mai repede informatia daca aceasta este prezentata vizual, la fel cum alti studenti prefera sa asculte sau sa repete cu voce tare. Insa exista o serie de trucuri care chiar functioneaza si care te pot ajuta sa iesi din impas. Poti citi mai jos cateva sfaturi utile, pe care sa le pui in aplicare atunci cand incepi sa studiezi.

Iata cum poti sa retii mai usor informatiile in perioada examenelor:

  1. Organizeaza-ti cursurile in ordinea in care au fost predate. Majoritatea studentilor aleg sa isi noteze informatiile pe foi care, ulterior, se pot pierde. Inainte sa te apuci, efectiv, de invatat, ordoneaza-ti hartiile si aseaza-le intr-un dosar, astfel incat sa nu incurci paginile intre ele. Alege sa folosesti dosare din plastic pentru fiecare curs in parte. Renunta la ideea de a amesteca materiile intre ele. In perioada examenelor nivelul de stres este mult mai mare si, cu siguranta, nu vrei sa te incurci in informatii.

 

  1. Subliniaza doar informatiile relevante si transforma frazele in propozitii scurte, pe care sa le poti asimila cu usurinta. Foloseste markere pentru a evidentia lucrurile importante precum autori reprezentativi, ani sau formule. Metoda invatarii cuvant cu cuvant nu va functiona, mai ales in timpul sesiunii, atunci cand examenele sunt programate la distanta mica de timp.

 

  1. Mediul de lucru este extrem de important, mai ales atunci cand te simti presat de timp si orice factor te poate scoate din ritm. Asigura-te ca dormitorul ori camera in care se afla biroul sunt in ordine, ca geamul este deschis si ca te bucuri de liniste. Renunta la telefonul mobil si la laptop atunci cand inveti. Nu vor face decat sa te distraga.

 

  1. Foloseste postit-uri pentru a nota scheme sau formule importante, precum si alte date pe care este obligatoriu sa le retii. Lipeste-le undeva la vedere, astfel incat sa le ai in fata ta ori de cate ori iti doresti sa repeti informatiile de acolo.

 

  1. Organizeaza capitolele pe care trebuie sa le inveti pe ore sau zile, in functie de volumul de informatie pe care il ai de parcurs. Pe masura ce asimilezi un capitol, rescrie-l cu cuvintele tale, caci, in acest fel vei retine mai usor. Nu te baza niciodata pe ideea conform careia in ultima zi vei invata cel mai repede. Exista riscul ca la examen sa incurci informatiile intre ele, tocmai pentru ca nu ai reusit sa iti stabilizezi materia in timp util.

 

Asadar, iata 5 sfaturi de care sa tii cont si care au rolul de a te ajuta sa iti simplifici procesul de invatare. Mai mult ca sigur, daca ai in vedere lucrurile mentionate anterior, vei reusi sa parcurgi materia de la facultate cu succes.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.7 ° C
17.7 °
16.6 °
48 %
4.5kmh
73 %
joi
18 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...