spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTŞoferi profesionişti bombardaţi cu amenzi (video)

Şoferi profesionişti bombardaţi cu amenzi (video)

Aproape 300 de maşini verificate, 25 de permise reținute, 322 de amenzi de peste 100.000 de lei. Este bilanţul botoşănean după una din cele mai ample acţiuni organizate de poliţiştii rutieri pe drumurile din judeţ, vizate fiind maşinile de transport marfă şi de călători.

Totul s-a întâmplat însă şi la nivel naţional, pe parcursul săptămânii 22-28 iulie, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, cu scopul de a se preveni accidentele rutiere cauzate în special de nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii microbuzelor şi autoutilitarelor. În cele şapte zile, controalele polițiștilor au urmărit modul în care șoferii profesioniști respectă viteza legală, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a tahografului, respectarea perioadelor de conducere şi odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele au vizat și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Acţiuni la nivel european

Cu ocazia controalelor, poliţiştii botoşăneni au verificat 116 autovehicule destinate transportului de persoane şi alte 175 pentru marfă. „Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 322 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 100.000 de lei. De asemenea, au fost reţinute 25 de permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

În timpul controalelor au fost depistaţi şoferi băuţi, care nu dădeau bilete, nu porneau tahograful ori aveau actele expirate sau probleme la maşini.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.9 ° C
13.9 °
11.6 °
87 %
2.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
20 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...