20 − seventeen =

A password will be e-mailed to you.

Coordonatorul loturilor de informatică ale României s-a întors recent cu noi rezultate de excepţie de la o competiţie internaţională. Botoşăneanul Adrian Panaete, profesor la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, căci despre el este vorba, a participat alături de cei patru membri ai lotului restrâns la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23-29 iulie, la Bratislava (Slovacia). Competiţia din acest an a alăturat la start 55 de concurenţi din 14 ţări.
Cei trei băieţi şi o domnişoară au adus în țară o medalie de aur şi două de argint, fericiţii fiind Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), care a cucerit aurul şi Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) care şi-au trecut în palmares medaliile de argint.
Trupa nu a avut foarte mult timp să se bucure, pentru că a şi plecat la Olimpiada Internaţională de Informatică ce are loc în aceste zile la Baku, Azerbaijan. De data aceasta tinerii nu au mai fost însoţiţi de laurianul Adrian Panaete, team leader-ul echipei fiind Zoltan Szabo, profesor la Mureş. După prima zi de concurs liceenii români, de a căror pregătire s-a ocupat şi botoşăneanul nostru, erau în prima jumătate a clasamentului, configurându-se două medalii de argint şi alte două de bronz. Competiţia mai are, însă, o zi de derulat, aşa că rezultatele finale mai au de aşteptat.

Apreciază calitatea articolului

10 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...