fourteen + 13 =

A password will be e-mailed to you.

Angajaţii unei societăţi de construcţii, care efectuau săpături pentru fundaţia unei clădiri ce ar urma să fie ridicată lângă fostul complex comercial Carisma, au avut parte de o descoperire şocantă. La câţiva metri adâncime, aceştia au dat peste mai multe oseminte ce păreau a fi de om. Speriaţi, mai ales după ultimele evenimente din ţară, oamenii au sistat lucrările şi au sunat la 112.

La faţa locului a ajuns un echipaj de Poliţie, iar după primele indicii părea că, într-adevăr, oasele erau de om, însă păreau a fi foarte vechi. Oamenii legii au declanşat o anchetă, iar oasele au fost trimise la Institutul de Medicină Legală (I.M.L.) Iaşi pentru a se stabili cu exactitate originea acestora, perioada când a avut loc decesul şi modul în care s-a produs. „Conform procedurii s-a întocmit dosar penal „in rem” de ucidere din culpă, iar osemintele respective au fost ridicate şi trimise către IML Iaşi în vederea expertizării”, a precizat inspectorul Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani.

Potrivit vecinilor din zonă, se pare că, în urmă cu mai multe decenii, în acea parte a oraşului ar fi fost un cimitir evreiesc, aceasta putând fi una din explicaţiile pentru care au fost descoperite şi acele oase.

Dosarul penal „in rem” se deschide pentru cercetarea unei posibile infracţiuni, fără a se cunoaşte, deocamdată, făptaşul, acesta urmând să fie identificat pe parcursul cercetărilor.

 

Apreciază calitatea articolului

15 VOTURI - MEDIE: 4,07
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...