vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTSucces botoşănean la International Mathematics Competition for University Students

Succes botoşănean la International Mathematics Competition for University Students

Botoşăneanul Sebastian Cojocariu, student în anul IV la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnica din București, A obținut Premiul I la International Mathematics Competition for University Students (IMC), ce s-a desfășurat la Blagoevgrad, Bulgaria, în perioada 28 iulie – 3 august. Este a cincea medalie obţinută de Sebastian Cojocariu la o competiție internațională de matematică.

Competiția este organizată de University College London și găzduită de American University in Bulgaria, din Blagoevgrad. În fiecare dintre cele două zile de concurs, studenții au avut de rezolvat cinci probleme pe parcursul a cinci ore. La competiție au participat 360 de studenți, ce au reprezentat 77 de universități din 40 de țări de pe continentele Africa, America de Nord, America de Sud, Asia și Europa.

Sebastian a învăţat în clasele I-IV la Școala Gimnazială 7 Botoşani, pentru ca în gimnaziu şi primul an de lcieu să fie elev al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”. Din clasa a X-a a învăţat la Liceul Internațional de Informatică din București.

„În cazul meu, pregătirea pentru astfel de concursuri internaţionale a început încă din şcoala gimnazială, a continuat în liceu şi ulterior s-a conturat mai profund pe perioada facultăţii. Prin participarea la olimpiada naţională de matematică, an după an, am înţeles că reţeta succesului e un mix între pasiune şi muncă, între ceea ce ştii şi ceea ce mai ai încă de descoperit”, a declarat Sebastian.

Chiar dacă învățatul pentru facultate nu i-a permis să se pregătească la matematică atât de mult pe cât şi-a dorit, în ultimii ani, el a încercat să înţeleagă în amănunt subiectele prezentate la cursuri, ideile din spatele teoremelor şi crede că acest lucru l-a ajutat foarte mult. „Sunt bucuros ca rezultatele au căpătat o direcţie ascendentă, începând cu medalia bronz obținută în 2017, cu cea de argint în 2018 şi cea de aur în 2019. Menționez că am obținut și două medalii de aur la South Eastern European Mathematical Competition for University Students (SEEMOUS) în anii 2017 și 2018”, a precizat Sebastian Cojocariu.

Dincolo de bucuria acestui succes, pe tânăr îl încearcă un sentiment de nostalgie ştiind că etapa participării la concursuri este pe cale să se încheie. „Sunt însă încrezător ca voi putea aplica ce am învăţat de-a lungul anilor în viitoare proiecte şi colaborări. Consider că e fundamental să faci ceea ce te reprezintă, ca aşa zisele sacrificii premergătoare sunt de fapt etape în sine menite să ne dezvolte ca oameni. Din pasiune (nerestrictivă doar la matematică) nimic nu e prea greu de realizat. Cel puţin în cazul meu această filozofie s-a adeverit în mod constant” a concluzionat Sebastian Cojocariu.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4 ° C
4.6 °
1.6 °
80 %
1.8kmh
67 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
13 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...