twenty − twelve =

A password will be e-mailed to you.

Când tehnologia evoluează mai repede decât infractorii, unii hoți se dau singuri de gol. S-a întâmplat și în municipiul Botoșani, unde doi romi care au crezut că pot fura un telefon mobil fără să pățească nimic s-au trezit cu polițiștii la ușă. Ba mai mult, în urma procesului care a urmat ei au fost condamnați la închisoare cu executare pentru furt și respectiv tăinuire.

Întâmplarea de la care a pornit totul s-a petrecut la începutul acestui an, mai exact pe 18 ianuarie, în plin centrul municipiului, când protagoniștii incidentului, demni de cascadorii râsului, I.S. și O.B., au pus ochii pe un botoșănean de 50 de ani, care mergea cu o cutie de pizza sub braț. S-au apropiat de el din spate, i-au subtilizat telefonul mobil din buzunarul hainei, după care l-au depășit și s-au așezat pe o bancă din dreptul Protopopiatului pentru a verifica „achiziția”. Când a trecut pe lângă ei, botoșăneanul a realizat ce s-a întâmplat și a anunțat poliția, dar cei doi dispăruseră deja.

Bărbatul părea să caute acum acul în carul cu fân, doar că hoțul, I.S., i-a oferit telefonul lui O.B., în contul unei datorii, iar acesta din urmă, neștiind cum funcționează tehnologia, s-a dus acasă, unde a început să-și facă fotografii. Ce nu a știut el a fost că datorită aplicațiilor instalate pe telefonul de tip android, fotografiile cu pricina au fost salvate și în contul de cloud al proprietarului, care a fost atenționat pe email. Văzând „pictorialul” cu pricina, păgubașul a scos fotografiile la un laborator foto și a mers cu ele la poliție. În imagini apărea un bărbat de etnie romă cu doi copii lângă el. În schimb, pe baza imaginilor respective anchetatorii au reușit să-l identifice pe noul „proprietar”, au cerut mandat de percheziție de la instanță, iar pe 23 ianuarie, la numai câteva zile de la comiterea furtului, polițiștii au descins la locuința acestuia găsind telefonul cu pricina.

Prins cu ocaua mică, O.B. l-a denunțat pe hoț, iar ambii au fost trimiși în judecată. Acum cel care a subtilizat telefonul, I.S., care are 27 de ani, dar este neșcolarizat, s-a ales cu o pedeapsă de doi ani și șase luni închisoare cu executare în regim de detenție, iar „beneficiarul” telefonului, O.B., în vârstă de 29 de ani, cu studii medii, a fost condamnat la trei ani și șase luni închisoare, ambii având la activ și alte condamnări.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 4,63
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...