spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTUltimele pregătiri pentru Festivalul Zilele Nordului

Ultimele pregătiri pentru Festivalul Zilele Nordului

Pe 15 august, va debuta a şasea ediție a Festivalului Zilele Nordului. Sub sloganul #RădăcinileCresc, festivalul de la Darabani include concerte la Conacul Balș și în Poiana Teioasa, competiții sportive, ateliere și conferințe pentru tineri, artă stradală, expoziții și dezbateri, precum și tururi ghidate în regiune în fiecare zi.

„Am pornit acest festival pentru a-i reconecta pe cei plecați din Nord cu viața comunităților de acasă, cu liceenii și studenții de acasă. La ZN toți acești oameni lucrează an de an împreună în proiecte îndeajuns de spectaculoase încât să atragă 1000 de turiști în cele câteva zile de festival și îndeajuns de necesare încât să contribuie la creșterea coeziunii comunităților în care activăm”, a declarat Ștefan Teișanu, președintele Asociaței Nord.

Premieră muzicală: concerte ON/OFF în Poiana Teioasa

Poiana Teioasa găzduiește două seri de concerte în oglindă: aceleași patru trupe cântă pe 17 august, electric și pe 18 august, acustic.

Omul cu șobolani, Implant pentru Refuz, Partizan și The Kryptonite Sparks sunt trupele invitate cu show-uri speciale pentru fiecare seară. Conceptul ON/OFF, propus de agenția Dark Side Entertainment, este un experiment prin care organizatorii mizează să atragă câte 2000 de participanți în fiecare seară în Poiana Teioasa, vechiul loc de spectacole din Darabani, revitalizat de festival.

Descoperim Nordul, cu locuri și oamenii săi

Zilele Nordului îi duce pe participanți în trei orașe și șapte sate. Astfel, organizatorii îi invită pe doritori la Botoşani, pe urmele personalităţilor Eminescu, Iorga, Luchian, dar și Marcel Mănăstireanu și Constantin Dracsin, la Dorohoi în căutarea poveștilor avangardiștilor din perioada interbelică (Benjamin Fondane, Sașa Pană, Isidor Issou) și la Darabani într-un inventar al comorilor de patrimoniu de pe malul Prutului

Sorin Onișor, fotograful satului românesc, este gazda școlii de fotografie „Satele Nordului”, care-și are tabăra de bază în satul Horodiștea, cel mai nordic punct al României.

La Întâlnirile Nordului, invitați vor fi Dan Lungu, scriitor, Florentina Toniță, jurnalist, Luca Ciubotaru, președintele Asociației Rădăuțiul Civic și Radu Bichir, antreprenor în IT.

Ciclism, alergare și tenis la Maratonul Nordului

La competiţiile sportive sunt aşteptaţi aproximativ 500 de participanţi. În acest an, va fi organizată în premieră şi proba de semi maraton pe teren accidentat, care va avea loc pe 18 august.

Asociația Nord a înființat clubul sportiv omonim, care organizează Maratonul Nordului, trei echipe de amatori (ciclism, alergare și pescuit), precum și competiția Nordul Joacă Tenis, care continuă tradiția tenisului începută în Nord acum 50 de ani.

„Așa cum cultura unește, și sportul creează punți între oameni. O comunitate sănătoasă este una preocupată de sănătatea spiritului și de sănătatea trupului, deopotrivă. Suntem încântați să vedem efectele pe care practicarea sportului le are în rândul comunităților noastre de acasă și în special în rândul celor mai tineri”, a precizat Alex Teișanu, directorul executiv al Asociației Nord.

Camping și cazare la festival

Organizatorii festivalului vor amenaja două campinguri la Darabani și Pomârla. Participanţii la Maratonul Nordului au prin plata taxei pentru competiţie şi intrare în camping. Prețul de acces în camping pentru ceilalți doritori este de 50 de lei de persoană, indiferent de numărul de nopți petrecute la festival. Participanţii se mai pot caza la pensiunile din zonă sau la gazdele locale dispuse să primească oaspeți.

Programul detaliat dar şi informaţii vizând înscrierile se găsesc la www.zilelenordului.ro

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...