1 × 5 =

A password will be e-mailed to you.

Problema tarifelor pentru colectarea şi transportul deşeurilor menajere şi reciclabile plătite de municipalitatea botoşăneană a fost rezolvată. Prefectura Botoşani a comunicat municipalităţii că nu se impune contestarea la instanţa de contencios administrativ a hotărârii Consiliului Municipal vizând aprobarea acestor tarife. Decizia Prefecturii a fost aşteptată cu interes deoarece hotărârea aprobată de consilierii municipali, în şedinţa din 29 iulie, nu a primit aviz de legalitate din partea Oanei Georgescu, secretarul municipiului Botoşani.

„Am primit comunicarea oficială de la Prefectură. Nu a fost luată decizia de a fi atacată hotărârea de CL la instanţa de contencios, aşa cum poate s-ar fi aşteptat secretarul municipiului. Hotărârea fiind valabilă, astăzi am avut mandat să votez în şedinţa Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecoproces aprobarea tarifului de 448,79 lei pe tonă pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor municipale reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă). De asemenea, am avut mandat să votez pentru aprobarea tarifului de 149,41 lei pe tonă pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor municipale menajere”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului. Şedinţa ADI Ecoproces a avut loc astăzi, la ora 12.30.

Noile tarife sunt aplicabile cu 1 iulie 2019, dată de la care este obligatorie colectarea selectivă a deşeurilor.

Plata de către municipalitate a unui tarif diferenţiat nu-i afectează pe botoşăneni.

„Aceste tarife nu au impact asupra locuitorilor municipiului Botoşani. Taxa de salubrizare pe care o plătesc în acest an botoşănenii este de 12 lei de persoană pe lună. Sumele colectate în contul taxei de salubrizare sunt acoperitoare pentru a acoperi aceste facturi. De asemenea, botoşănenii trebuie să ştie că taxele şi impozitele nu se pot modifica în cursul anului. Următoarea analiză o vom face pentru nivelul taxelor şi impozitelor aferente anului 2020”, a explicat Cosmin Andrei.

Apreciază calitatea articolului

6 VOTURI - MEDIE: 3,33
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...