3 × two =

A password will be e-mailed to you.

Botoșăneanul pe numele căruia autoritățile germane au emis un mandat european de arestare este bănuit de comiterea unui furt comis dintr-un magazin exclusivist, paguba fiind estimată la peste 60.000 de euro.

Potrivit anchetatorilor germani, furtul ar fi avut loc în noaptea de 27 spre 28 octombrie 2018, între orele 0,30 și 2, când botoșăneanul, Alexandru H., în vârstă de 31 de ani, ar fi acționat împreună cu alți doi complici neidentificați. „Acuzatul, cooperând în mod conștient și deliberat împreună cu cel puțin doi alți autori necunoscuți, au furat costume diferite pentru bărbați și alte articole de îmbrăcăminte de marcă de înaltă calitate, precum și încălțăminte din spațiile comerciale ale companiei Elsasser Exclusive Herrenmode”, susțin anchetatorii germani. Bunurile ar fi fost sustrase cu ajutorul unor sacoșe luate chiar din magazin.

Cât privește modul de operare, investigatorii germani spun că pentru a intra în magazin hoții au forțat mai întâi două ferestre din partea din spate a clădirii, dar nu au putut să ajungă până în raioanele unde erau expuse produsele din cauza unui perete despărțitor din lemn care era în spatele ferestrelor. În cele din urmă ei au folosit o pârghie pentru a deschide fereastra a unui birou din partea dreaptă a clădirii, în zona parcării pentru clienți, și apoi au intrat în magazin. Numai distrugerile lăsate în urmă, prin forțarea ferestrelor, ar fi cauzat un prejudiciu de 3.000 de euro, paguba totală ridicându-se la 60.812,07 euro.

Considerat principalul suspect, Alexandru H. a fost dat în consemn, iar pe 2 iulie a.c. Tribunalul Regional din Aschaffenburg – Germania a emis pe numele lui un mandat european de arestare. Reținut pe 31 iulie în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, în timp ce încerca să revină în țară, Alexadru H. a fost reținut și arestat provizoriu, însă pe 7 iulie Curtea de Apel Suceava a dispus eliberarea lui și amânarea extrădării întrucât tânărul este judecat și la Botoșani pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Apreciază calitatea articolului

11 VOTURI - MEDIE: 4,73
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...