nineteen − fourteen =

A password will be e-mailed to you.

Tatăl ministrului muncii, Marius Budăi, a fost transportat ieri dimineață cu elicopterul la Iași. În vârstă de 71 de ani, bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean în cursul zilei de sâmbătă, fiind preluat de la domiciliu de eun echipaj SMURD după ce acuza dureri în piept.

Acesta s-a internat pe secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a fi supus mai multor analize şi pentru a fi monitorizat, însă în cursul nopţii de duminică spre luni starea lui s-a agravat, astfel că medicii au decis trimiterea la Iaşi, fiind diagnosticat cu sindrom coronarian acut.

Tatăl ministrului muncii a fost preluat de o ambulanţă cu medic de pe secţia de cardiologie şi transportat pe terenul unităţii militare de pe Strada Petru Rareş, unde a aterizat elicopterul SMURD pentru transportul aerian. Acesta a fost transerat la Institutul de Boli cardiovasculare din Iaşi, urmând ca medicii de acolo să se pronunţe asupra tratamentului la care va fi supus în continuare.

Termenul de sindrom coronarian acut este utilizat pentru orice condiţie declanşată brusc şi caracterizată printr-o diminuare a fluxului sanguin către inimă. Sindromul coronarian acut implică atât durerea pe care o persoană o simte în timpul unui atac de cord, cât şi durerile în piept care se manifestă în stare de repaus sau în timpul unei activităţi fizice uşoare (angina instabilă). Boala este tratabilă dacă este depistată rapid. Tratamentul variază, în funcţie de semne, simptome şi starea generală de sănătate.

La scurt timp, elicopterul SMURD a revenit la Botoşani, de această datî în municipiul Dorohoi, de unde a preluat un bărbat de 62 de ani, tot cu afecţiuni cadriace. Acesta a fost diagnosticat cu infarct de către medicii dorohoieni, fiind ulterior transferat la acelaşi spital de specialitate din Iaşi.
Potrivit statisticilor, Botoşaniul ocupă primul loc într judeţele Moldovei, privind pacienţii transportaţi cu ajutorul echipajului aerian SMURD, motivele fiind, în primul rând calitatea foarte proastă a drumului, care ar putea agrava starea de sănătate a unor pacienţi, dar şi lipsa de specialişti în unele domenii medicale.

Apreciază calitatea articolului

8 VOTURI - MEDIE: 3,13
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...