vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTTatăl ministrului muncii transferat de urgenţă cu elicopterul la Iaşi (video)

Tatăl ministrului muncii transferat de urgenţă cu elicopterul la Iaşi (video)

Tatăl ministrului muncii, Marius Budăi, a fost transportat ieri dimineață cu elicopterul la Iași. În vârstă de 71 de ani, bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean în cursul zilei de sâmbătă, fiind preluat de la domiciliu de eun echipaj SMURD după ce acuza dureri în piept.

Acesta s-a internat pe secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru a fi supus mai multor analize şi pentru a fi monitorizat, însă în cursul nopţii de duminică spre luni starea lui s-a agravat, astfel că medicii au decis trimiterea la Iaşi, fiind diagnosticat cu sindrom coronarian acut.

Tatăl ministrului muncii a fost preluat de o ambulanţă cu medic de pe secţia de cardiologie şi transportat pe terenul unităţii militare de pe Strada Petru Rareş, unde a aterizat elicopterul SMURD pentru transportul aerian. Acesta a fost transerat la Institutul de Boli cardiovasculare din Iaşi, urmând ca medicii de acolo să se pronunţe asupra tratamentului la care va fi supus în continuare.

Termenul de sindrom coronarian acut este utilizat pentru orice condiţie declanşată brusc şi caracterizată printr-o diminuare a fluxului sanguin către inimă. Sindromul coronarian acut implică atât durerea pe care o persoană o simte în timpul unui atac de cord, cât şi durerile în piept care se manifestă în stare de repaus sau în timpul unei activităţi fizice uşoare (angina instabilă). Boala este tratabilă dacă este depistată rapid. Tratamentul variază, în funcţie de semne, simptome şi starea generală de sănătate.

La scurt timp, elicopterul SMURD a revenit la Botoşani, de această datî în municipiul Dorohoi, de unde a preluat un bărbat de 62 de ani, tot cu afecţiuni cadriace. Acesta a fost diagnosticat cu infarct de către medicii dorohoieni, fiind ulterior transferat la acelaşi spital de specialitate din Iaşi.
Potrivit statisticilor, Botoşaniul ocupă primul loc într judeţele Moldovei, privind pacienţii transportaţi cu ajutorul echipajului aerian SMURD, motivele fiind, în primul rând calitatea foarte proastă a drumului, care ar putea agrava starea de sănătate a unor pacienţi, dar şi lipsa de specialişti în unele domenii medicale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.5 ° C
5.6 °
3.8 °
86 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
9 °
lun
12 °
mar
11 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...