seventeen − five =

A password will be e-mailed to you.

Un copil de 1 an, din Dorohoi, a ajuns la spital după ce a fost opărit cu ceai. Copilul a fost preluat de o ambulanţă şi adus la spital. Incidentul a avut loc în casa părinţilor, care locuiesc în apropiere de Dorohoi.

Mama micuţului a pregătit un ceai pentru a-i da copilului să bea şi a pus recipientul cu lichidul fiert la răcit. La un moment dat, din neatenţie, copilul care se juca în apropiere a lovit recipientul, care s-a răsturnat, iar o parte din lichid i-a venit copilului peste corp, mai exact în zona subraţului drept.

Alarmată de ţipetele acestuia, mama a sunat la 112, iar o ambulanţă l-a preluat e micuţ şi transportat la secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean. „Pacientul a suferit arsuri prin lichid fierbinte în zona axilară. A fost stabilizat în serviciul nostru, după care internat pentru monitorizare şi tratament”, a spus un asistent din cadrul CPU Pediatrie.

ISU Botoșani a declanșat la nivelul județului o campanie de conștientizare a riscurilor din bucătărie. Aragazul, plita, cuptorul, cuptoraşul din curte, cuptorul cu microunde pot provoca arsuri serioase unui copil, dacă le atinge când sunt fierbinţi. Foloseşte la aragaz, pe cât e posibil, arzătoarele dinspre perete. Îndreaptă mânerele tigăilor şi cratiţelor spre perete, ca micuţul tău să nu fie tentat să le apuce.

Dacă sursa de căldură a casei şi locul de gătit e plita, ai mare grijă la copil! Ia toate măsurile ca micuţul să nu aibă acces la plită sau uşiţa sobei fierbinţi! E foarte periculos să-l laşi fără supraveghere, măcar şi pentru un minut,  într-o încăpere unde există o plită încinsă.  Atenţie, de asemenea, ca micuţul să nu se rostogolească pe plită, în cazul în care cuptorul face corp comun cu plita.

“Ceaşca cu ceai sau cafea ori vasele cu conţinut fierbinte sunt cauze frecvente de opărire a celor mici. Puneți vasele cu conţinut fierbinte, după ce le-ați luat de pe foc, în locuri inaccesibile copilului, la înălţime”,  a precizat Dorina Lupu, ofițer în cadrul ISU Botoșani.

Atenţie și la cana cu ceai sau cafea – pune-o departe de marginea mesei, în nici un caz pe dulăpior, noptieră, etc.

Apreciază calitatea articolului

5 VOTURI - MEDIE: 3,40
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...