5 × 2 =

A password will be e-mailed to you.

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, s-a arătat nemulțumit de rectificarea de buget făcută de Cabinetul Dăncilă, susținând că dintr-un necesar de 9,4 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare a instituției, a primit doar 1,5 milioane de lei, adică undeva la 15%.

În aceste condiții, Cătălin Flutur le-a lansat o invitație conducerii guvernului și a PSD, respectiv premierul Viorica Dăncilă, respectiv vicepremierii Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, care este și ministru de Finanțe, la o discuție pe marginea bugetului, mai ales că aceștia se vor afla joi în Botoșani. „Profit de această ocazie și profit de vizita absolut frumoasă în Botoșani a primului ministru, a ministrului de finanțe de pe 15 august, chiar dacă e zi de sărbătoare, înțeleg că o să aibă o întâlnire cu primarii din județ, după aia am înțeles că doar cu primari PSD. Eu vreau să spun că nu voi fi plecat și că îi aștept, la Primăria Botoșani, pe doamna prim ministru și pe ministrul Finanțelor, ca să-mi explice și mie cum au făcut această împărțire și, eventual să audă și de la altcineva cum stă treaba cu bugetul… Cu mare drag îi aștept aici, în sala de consiliu, ca să discutăm și problemele adevărate cu care se confruntă municipiile”, a declarat Flutur, subliniind că este o invitație „absolut oficială”. Mai mult, acesta a spus că la vizitele anterioare ale premierului sau a altor miniștri, el nu a fost invitat, dar s-a încercat „urecherea” sa.

Primarul reclamă că rectificarea bugetară, pe care guvernanții o numesc pozitivă, a fost de fapt o „țeapă” pentru municipiul Botoșani. „A fost făcută o rectificare de buget pe care guvernanții o numesc pozitivă. Nu știu cum, este pozitivă, e adevărat, cred, dar doar pentru ei și pentru o parte din prietenii lor de la guvernare. Pentru noi, la Botoșani, este o mare țeapă, în condițiile în care, am informat, am scris, am spus că doar pentru asigurarea funcționării municipiului Botoșani, a aparatului propriu și al instituțiilor din subordinea Consiliului Local Botoșani ne-ar fi trebuit în jur de 9,4 milioane lei, pentru salarii și funcționare. Pe anexa pe care este prins municipiul Botoșani primim 1,512 milioane lei. Asta în condițiile în care trebuiau să ne dea măcar cinci milioane lei din diferența de impozit pe venit de la 42,75% la 60%, cum s-a angajat Guvernul la începutul anului. Domnul ministru de Finanțele ne-a promis structurilor asociative, deci și asociației municipiilor din România, că va fi o problemă care o rezolvă la rectificare. Am așteptat cu toții această rectificare și am primit o sumă pe măsura Botoșaniului și așa cum privesc guvernanții Botoșaniul”, a spus Flutur, arătând că municipii sau localități mult mai mici, gen Mangalia, Sfântu Gheorghe sau Vulcan, primesc sume mai mari decât orașul pe care-l conduce.

Cu cei 1,512 milioane de lei primiți la rectificare, primarul susține că nu poate acoperi nici măcar necesarul pentru plata indemnizațiilor pentru însoțitorii persoanelor cu handicap, care se ridică la 1,9 milioane lei, fără a pune la socoteală și salariile angajaților din Primărie și instituțiile din subordine. Flutur susține că la ședința din septembrie va prezenta consilierilor locali o evaluare a necesarului financiar al Primăriei și le va cere o soluție.

Apreciază calitatea articolului

EVALUAȚI ARTICOLUL -
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...