19 − fourteen =

A password will be e-mailed to you.

Fostul şef al postului de poliţie Adăşeni, Marian Hurmuz, a fost sancţionat de proprii colegi, după ce a fost prins gonind cu maşina pe un drum judeţean în timp ce se afla în misiune. Agentul de poliţie conducea maşina personală şi să grăbea spre Păltiniş întrucât, susţinea el, urma să audieze un martor într-un dosar penal aflat în lucru. El a fost surprins însă de un echipaj al Serviciului Rutier circulând cu 101 kilometri pe oră şi a fost tras pe dreapta. Deşi nu l-au amendat, ci i-au aplicat doar un avertisment pentru depăşirea limitei legale de viteză, cei de la Poliţia Rutieră au dispus ca măsură complementară suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile.

Scena s-a petrecut în dimineaţa de 1 iulie 2018, într-o zi de duminică, iar după ce s-a văzut cu permisul suspendat Marian Hurmuz a contestat sancţiunea în instanţă pe motiv că suspendarea permisului de conducere i-ar îngrădi posibilitatea deplasării la evenimente. De altfel, în momentul în care i s-a întocmit procesul verbal de sancţionare, la rubrica alte menţiuni el a scris „Mă grăbeam să audiez o persoană la Darabani”. Plângerea lui a ajuns pe rolul Judecătoriei Darabani, iar în timpul procesului reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au avut o reacţie neaşteptată – au cerut magistraţilor respingerea plângerii şi menţinerea procesului verbal de contravenţie cu toate măsurile dispuse prin acesta.

Surprinzător, deşi poliţistul nu a invocat niciun temei legal pentru cererea sa, judecătorii i-au admis acţiunea şi au dispus anularea suspendării dreptului de a conduce pe motiv că „măsura este disproporţionată” întrucât aceasta i-ar afecta îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Ba mai mult, au invocat magistraţii, faptul că nu a fost o abatere gravă au recunoscut-o şi cei de la Poliţia Rutieră care i-au aplicat doar un avertisment pentru depășirea limitei legale de viteză.

Cu toate acestea, reprezentanţii IPJ au făcut recurs și cer ca sancţiunea să fie menţinută. Aşa se face că situaţia va fi reanalizată de Tribunalul Botoşani, care va da verdictul final. Între timp, Marian Hurmuz a fost transferat de la Adăşeni la Mitoc.

Apreciază calitatea articolului

4 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...