joi, aprilie 18, 2024
AcasăLocal BTDăncilă așteptată cu proteste la sediul PSD din Botoșani

Dăncilă așteptată cu proteste la sediul PSD din Botoșani

Premierul Viorica Dăncilă va fi întâmpinată mâine cu proteste la Botoșani. Grupul Civic Botoșani, condus de Daniel Câșlariu, a creat un eveniment pe Facebook, „Haideți să o întâmpinăm cum se cuvine pe doamna VIORICA”, prin care îi invită pe botoșăneni să se adune între orele 12:00 și 17:00 în fața sediului PSD, deși premierul va ajunge în jurul orei 17:00.

„Trebuie să mergem să o întrebăm de ce infrastructura judeţului este în starea aceasta, de ce suntem bătaia de joc a României? De ce suntem lăsaţi la o parte de fiecare dată după terminarea campaniei electorale? Suntem situaţi între două județe bine dezvoltate şi cei care ne conduc nu vor să facă nimic pentru noi. Putem fi auziţi dacă ne unim”, a scris Câșlariu în descrierea evenimentului.

Daniel Câșlariu este organizatorul mai multor proteste pentru infrastructura județului și cel care l-a interpelat în ședința de Consiliu Județean pe președintele instituției, Costică Macaleți, despre starea axei strategice din sudul județului. Ca reprezentant al Grupului Civic Botoșani, Câșlariu a participat și la protestul din 10 august organizat în Capitală.

 

Vine toată conducerea PSD

 

Viorica Dăncilă va fi prezentă mâine, de la ora 17:00, la Botoșani. Ea va participa la ședința Comitetului Executiv Județean al organizației locale a PSD, care va avea loc la Hotelul “Rapsodia”, iar de la ora 19:00 va susține o conferință de presă.

Premierul va fi însoțit de vicepremieri Mihai Fifor, secretarul general al PSD, și Eugen Teodorovici, președintele executiv al PSD și ministru al Finanțelor. În cadrul ședinței vor avea loc discuții cu primarii și viceprimarii PSD din județ în perspectiva alegerilor prezidențiale din toamnă și a celor locale din primăvara anului viitor, mai ales în contextul zvonurilor tot mai pregnante privind ruperea alianței de guvernare dintre PSD și ALDE, care va duce fie la o guvernare minoritară, fie la trecerea PSD în opoziție.

Vizita este pregătită de săptămâna trecută, când, la Botoșani, a ajuns șeful dispozitivului de securitate al premierului, iar marți un colonel SPP a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județ.

 

Periplu prin județele Moldovei

 

Vizita face parte dintr-un turneu făcut de liderii PSD și care sunt și principalii oficiali guvernamentali în nordul Moldovei. Astfel, aceștia vor ajunge de miercuri în județul Suceava, vor înnopta la Putna, iar joi vor lua parte la hramul Mănăstirii Putna, care adună an de an zeci de mii de pelerini. Un prilej bun pentru o baie de mulțime, în contextul în care premierul și-a anunțat candidatura la președinție. Joi după-amiază, premierul Dăncilă va veni la Botoșani, după care, cel mai probabil, va pleca spre Iași.

Vizita a fost confirmată de senatorul PSD, Doina Federovici, liderul organizației județene, care, în urmă cu două săptămâni afirma, într-o conferință de presă, că a invitat-o pe Viorica Dăncilă şi pe ceilalţi membri ai conducerii partidului „într-o vizită de lucru la Botoşani, pentru a sta de vorbă cu colegii noştri: primari, viceprimari, preşedinţi de organizaţie”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
5.8 ° C
6.1 °
3.8 °
95 %
3.1kmh
100 %
joi
6 °
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...