Amenzi de o sută de mii de lei date de ITM

0

Inspectorii ITM şi-au continuat controalele la angajatori şi în luna iulie, în care au dat amenzi în valoare totală de aproximativ 100.000 de lei.

Cu această ocazie ei au descoperit patru de persoane care munceau fără forme legale şi în consecinţă a fost aplicată o amendă în valoare de 80.000 de lei. De asemenea, au mai fost aplicate șase amenzi de 11.000 de lei şi s-au dat şi două avertismente pentru angajatori care au încălcat prevederilor legale referitoare la evidenţa timpului de muncă, a repaosului săptămânal sau a registrului de evidență al salariaților.

În paralel au fost verificaţi şi 60 de agenţi economici dacă respectă normele de securitate şi sănătate în muncă. Şi la acest capitol au fost găsite numeroase nereguli, de aceea au fost aplicate 146 sancţiuni contravenţionale, din care 144 avertismente şi două amenzi în valoare de 7.500 lei. Cele mai des întâlnite deficienţe în cadrul acţiunilor de control au fost lipsa evaluării riscurilor de accidentare şi îmbolnăvire profesională, neinstruirea lucrătorilor la angajare, lipsa planul de prevenire şi protecţie, neasigurarea efectuării examenului medical la angajarea lucrătorilor şi a examenului medical periodic, neîntocmirea instrucţiunilor proprii sau nedesemnarea lucrătorilor care să aplice măsurile de prim ajutor.

Deja ai votat!
se încarcă...