Sculptură unicat în curtea unei biserici (video)

0

Un ciot de copac a fost transformat într-o sculptură unicat de către un concurent la Românii au Talent. Preotul paroh Petru Chirvase, cel care slujeşte în Biserica Sfântul Vasile cel Mare, din curtea Spitalului Judeţean, a avut ideea de a transforma ceea ce părea un ciot de copac, o reminiscenţă a unei furtuni puternice din toamna anului trecut, într-o operă de artă.

Preotul a apelat, astfel, la Gabriel Cernat, unui din puţinii sculptori cu drujba din ţara noastră, un artist din judeţul Prahova, care a participat şi a fost apreciat şi la Românii au talent. Astfel, după munca de câteva ore cu drujba, în locul ciotului de copac a răsărit în curtea bisericii sculptura lui Arhimandrit Marchian, un cunoscut filantrop şi ierarh, cel care dă şi denumirea străzii pe care se află unitatea biserica. „Mai mulţi oameni tot spuneau de ce nu tai acel ciot. Dar iată că acel copac s-a rupt cu un scop. Dumnezeu ne dă în permanenţă idei cu ce am putea face să rămână ceva în urma noastră. Trebuie să facem tot posibilul să protejăm Natura şi să ne folosim cât mai mult de tot ceea ce ne înconjoară. Prin această lucrare marcăm şi numele străzii pe care ne aflăm şi poate şi tinerii vor fi mai curioşi şi vor căuta pe Internet cine a fost Arhimandrit Marchian”, a spus preotul Petru Chirvase.

Gabriel Cernat, din Bănești-Prahova, are 35 de ani. A fost plecat în Spania vreme de nouă ani și altă jumătate de an a rătăcit prin Austria. De-acolo „a furat” o meserie rară în România: sculptura în lemn cu drujba. În alte colțuri ale lumii este considerată artă, iar semnatarii pieselor sunt socotiți artiști plastici. Artistul are deja compoziții vândute în străinătate.

Deja ai votat!