Bolnav de leptospiroză trimis la Iaşi (video)

0

Un bărbat în vârstă de 58 de ani, din județul Botoșani, a fost internat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, existând suspiciunea că are leptospiroză. Bărbatul, care a lucrat ca muncitor într-un subsol plin cu dejecţii din judeţul Botoşani. Bărbatul a ajuns la spita cu febă şi dureri musculare, iar medicii au decis să îl supună mai multor investigaţii specifice. În urma investigațiilor la care a fost supus, medicii au suspicionat că ar avea boala infecțioasă și au decis ca pacientul să fie transferat la Iași. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transferat la Iaşi în cursul dimineţii de luni.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au fost și ei informați și se așteaptă rezultatele analizelor de laborator. Aceştia urmează să efectueze şi o anchetă epidemiologică pentru a se stabili exact de unde a luat boala şi cu cine a intrat în contact de atunci.

Leptospiroza este o boală infecțioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos și cardiovascular.
Sursa de infecție o constituie șobolanii și alte rozătoare, vitele, porcii.

Leptospirele se elimină prin urină, infectând solul, bazinele de apă și produsele alimentare. Oamenii se îmbolnavesc în timpul scăldatului în iazuri infectate, în timpul lucrărilor agricole pe terenuri umede, etc. Microbul pătrunde în organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare. Ajunși în organism, microbii pătrund în sânge unde se îmulțesc și apoi trec în diverse organe – rinichi, ficat, inimă.

 

Deja ai votat!
se încarcă...