Ancheta de la Cornișa blocată. Salvamarul e internat la Psihiatrie

0

Ancheta internă declanşată în cadrul Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement, după evenimentul tragic din 27 august, bate pasul pe loc. Salvamarul care era în acea zi de serviciu s-a internat în spital şi nu poate da informaţii despre ceea ce s-a întâmplat atunci.

„A doua zi după eveniment, salvamarul a fost liber, a treia zi a venit la serviciu, a chemat ambulanța și l-a dus la spital și de atunci s-a internat la Psihiatrie, din ce am înțeles eu. Nici nu pot să termin această cercetare deoarece actorul principal din această poveste nu este în stare să dea relații. El ne-a dat o notă explicativă, a trecut pe aici pentru o adeverință de mers la medic dar din ce a scris acolo, două rânduri, nu se înțelege mare lucru”, a declarat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA

Până la definitivarea anchetei interne, rămân multe semne de întrebare, în condiţiile în care Eugen Ţurcanu susţine că salvamarul este unul dintre cei mai conștiincioși angajaţi, care nu comentează atunci când primeşte sarcini care nu sunt trecute în fişa postului.

„Am solicitat note explicative tuturor salariaților implicați în evenimentul tragic din 27 august, corelat și cu imaginile video de la piscina exterioară. Trebuie să precizez că aceste imagini sunt de la  camerele de supraveghere din partea opusă zonei unde s-a întâmplat evenimentul, la capătul celălalt al plajei”, a spus oficialul.

Potrivit celor care erau de serviciu în acea zi, dar şi imaginilor de pe camere, Sorin Ciolac (bărbatul care s-a înecat- n.r.) a efectuat mai multe salturi în apă. „Domnul respectiv a sărit de mai multe ori în apă de la cea mai mare înălțime, de la cinci metri. Noi avem trambuline de un metru, trei metri şi cinci metri. S-a dus la cinci metri de câteva ori, a sărit impecabil, săritură în care intri în apă perfect, fără să dai cu burta de apă sau să te lovești la spate”, a explicat Eugen Ţurcanu.

Este posibil ca salvamarul să se fi concentrat pe cei care săreau de la trambulina de trei metri, cea mai solicitată, în condiţiile în care a văzut că Sorin Ciolacu este un înotător profesionist.

Din cercetările de până acum, Eugen Ţurcanu susţine că salariații complexului au intervenit conform procedurilor, toți fiind instruiți de o firmă privată cu care au făcut cursuri de prim ajutor. Mai mult, salvamarul care este acum în spital a făcut cursuri teoretice şi practice la Constanța. În aceste condiţii, sunt aşteptate concluziile la care vor ajunge organele de cercetare penală cărora conducerea DSPSA le-a pus la dispoziţie toate documentele şi imaginile solicitate.

„Cred că organele de cercetare penale sunt cele mai îndreptățite să își spună cuvântul. Studiind acum cu atenție, nu am găsit în legislație nici o reglementare cu privire la acești timpi, care este timpul de reacție. Cred că acest lucru trebuie lămurit de Poliție. Nu o facem să ne exonerăm de vreo răspundere, noi continuăm cercetarea internă pe partea de disciplină a muncii, cât avem noi competență”, a concluzionat Eugen Ţurcanu.

Deja ai votat!