Inginerul de la Hănești a renunțat la greva foamei de la Prefectură (foto)

0

Un botoșănean din Hănești a fost ieri dimineață în greva foamei în fața sediului Prefecturii. Constantin Teodorescu îl acuză pe primarul comunei Costel Matei că refuză să-l pună în posesie cu cota indiviză de sub apartamentul situat într-un bloc de locuințe din comună. „În 1992 am cumpărat apartamentul în care locuiesc conform decretului-lege nr. 61 din 7 februarie 1990. L-am achitat integral. Conform decretului, odată cu locuința se transmite cumpărătorului acesteia și dreptul de folosință asupra terenului aferent pe durata existenței construcției”, a declarat Constantin Teodorescu, care este inginer în cadrul Primăriei Hănești. Acesta susține că deși a făcut mai mute demersuri către colegii săi, aceștia au refuzat să-l pună în posesie, chiar dacă plătește impozit pe cota indiviză, și și-au motivat decizia pe baza unui articol de lege declarat neconstituțional.

Primarul Costel Matei respinge toate acuzațiile și afirmă că nu el este cel care poate decide punerea în posesie, deoarece, apartamentul a fost construit într-un bloc ce a aparținut unei societăți ce nu mai există, Sergos, iar aceasta l-a vândut fără cota indiviză. Mai mult blocul a fost construit pe un teren naționalizat de comuniști. Acum terenul este în proprietatea privată a Consiliului Local Hănești, dar punerea în posesie se poate face doar de Comisia Județeană de fond funciar prin ordin de prefect. Din motive de legalitate, mai exact din lipsa dovezii de dobândire a suprafeţei de teren solicitate, prefectul a respins solicitarea lui Constantin Teodorescu. „Domnul Teodorescu va trebui să ajungă în instanță, pentru că în contractul de vânzare – cumpărare a apartamentului nu apare trecută și cota indiviză”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

Miza demersului meu este aceea că dacă, Doamne ferește, vine un cutremur, iar blocurile din mediul rural sunt așa cum sunt, și se vor dărâma, noi nu ne vom putea reconstrui locuința, pentru că terenul de sub bloc nu este al nostru”, a mai spus protestatarul, afirmând că se așteaptă de acum să aibă probleme cu autoritățile, mai ales că la alegerile trecute a candidat din partea PSD la postul de primar al comunei Hănești, fiind învins de liberalul Costel Matei.

Protestatarul a renunțat la greva foamei după o discuție la care au participat prefectul Dan Șlincu, primarul Costel Matei și funcționari din cele două instituții.

Deja ai votat!