Planuri pentru majorarea tichetelor de masă la Nova Apaserv

0

Conducerea societăţii Nova Apaserv ia în calcul posibilitatea majorării tichetelor de masă pentru salariaţi. Începând cu luna viitoare, valoarea tichetului ar urma să fie de 15 lei, faţă de 12 lei cât este în prezent. Albert Tanasă, directorul general al societăţii, a declarat că această măsură ar urma să vină ca o compensare, în condiţiile în care fondul de salarii nu a mai fost majorat cu 2,4%, aşa după cum se anunţa în luna februarie a acestui an.

„Atunci nu aveam bugetul aprobat, iar când am făcut bilanţul la şase luni, nu am mai putut să aplicăm această creştere. În primul semestru fondul de salarii a fost depăşit ca urmare a unui fenomen de pensionare a salariaţilor care au obţinut în instanţă grupa a doua de muncă. Am avut 12 pensionări  şi, potrivit contractului colectiv de muncă, fiecare coleg care s-a pensionat a primit câte trei salarii compensatorii, la care s-au adăugat lichidarea drepturilor salariale, inclusiv plata orelor suplimentare şi a zilelor de concediu de odihnă neefectuate. Prin prisma acestui efort cu cele 12 pensionări, am  depăşit fondul de salarii pe primul semestru al acestui an”, a explicat Albert Tanasă. Potrivit oficialului, la ultima discuţie cu reprezentanţii sindicatului din unitate, s-a convenit asupra acestei majorări a tichetelor de masă. „Am discutat cu toată transparenţa, reprezentanţii sindicatului au înţeles că, din punct de vedere legal, nu este un refuz sau o rea credinţă din partea conducerii unităţii, nu a fost niciodată vorba de aspectul acesta. Majorarea salarială nu este posibilă din punct de vedere legislativ”, a mai spus Albert Tanasă.

Majorarea valorii tichetelor de masă ar însemna un plus de 60 – 70 de lei pentru fiecare angajat. La această dată, Nova Apaserv are 506 salariaţi, dintre care aproximativ 350 au salariul minim pe economie.

Deja ai votat!
se încarcă...