Filarmonica de Stat Botoşani îşi va schimba denumirea

0

O instituţie de cultură finanţată din municipiul Botoşani îşi va schimba denumirea. În şedinţa din 26 septembrie, consilierii municipali vor dezbate proiectul vizând schimbarea denumirii Filarmonicii de Stat Botoșani în Filarmonica ”George Enescu” Botoșani.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de consilierul municipal Mihai Ștefan. Iniţiatorul proiectului de hotărâre arată că „finanțarea acestei instituții de cultură se realizează de la bugetul local al municipiului Botoșani, iar vechea denumire induce o stare de confuzie în privința instituției care tutelează acest așezământ cultural”.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, în anul 2008, tot consilierul municipal Mihai Ştefan a propus schimbarea denumirilor instituţiilor de cultură din municipiul Botoşani. Atunci Teatrul de Stat „Mihai Eminescu” a devenit Teatrul „Mihai Eminescu”, iar Teatrul de Păpuşi „Vasilache” a devenit Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”. Şi pentru Filarmonica de Stat Botoşani s-a propus schimbarea denumirii, în Filarmonica Botoşani, dar la acea vreme propunerea nu a fost agreată de conducerea instituţiei, care a considerat că noua denumire nu este sugestivă. După 11 ani, consilierul Mihai Ştefan a revenit cu propunerea vizând schimbarea denumirii Filarmonicii şi, cel mai probabil, de această dată demersul alesului local va avea finalitatea dorită, mai ales că a obţinut şi acceptul scris al managerului Filarmonicii, Mihail Sârbu.

Deja ai votat!
se încarcă...