spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTOportunități de afaceri în Bulgaria – Investiții și afaceri de succes!

Oportunități de afaceri în Bulgaria – Investiții și afaceri de succes!

În prezent, pe agenda politică a Bulgariei se află politica economică și promovarea investițiilor străine. Situația economică a țării este promițătoare, așa spun specialiștii, pentru că în anul 2018, creșterea economică a fost de 3,1% în trimestrul al treilea. Acest lucru și situația actuală reprezintă motivele care îi fac să creadă pe experți că în anul 2019 perspectivele sunt de asemenea la fel de bune.

Se dorește ca și până acum, stabilizarea suplimentară a țării, în viitorul apropiat. Oamenii de afaceri străini cunosc în mare parte cerințele și oportunitățile deosebite din Bulgaria și de aceea sunt interesați să facă afaceri în această țară.

Care sunt investițiile de succes din Bulgaria?

Climatul de investiții din Bulgaria este bun, pentru că condițiile fiscale sunt favorabile pentru asta. Deja se știe că rata de impozitare din Bulgaria este constantă, de 10%.  Acest lucru atrage investitorii, oamenii de afaceri din alte țări ale Europei, chiar din Germania, Franța și Austria. Mulți antreprenori români sunt interesați să-și deschidă firme sau societăți comerciale în Bulgaria pentru că aici, după cum se prezintă situația, au avantajul de a-și crește cifrele de afaceri.

Un mare avantaj este și acela legat de costurile scăzute ale forței de muncă. În Bulgaria, salariul minim la angajați este în jur de 286 euro, iar salariul mediu este de 565 euro. Această țară are specialiști bine pregătiți în orice domeniu de activitate, ei pot fi angajați de oameni de afaceri și investitori străini.

Din păcate, în această țară, locuitorii au salarii foarte mici, oamenii muncesc mult și câștigă puțin. Există domenii de activitate, în care oamenii sunt tratați ca niște roboți – cum este sectorul de confecții textile. Acest lucru se întâmplă și în România, muncitorii din textile lucrează multe ore pe zi, iar munca lor nu este remunerată la adevărata ei valoare. În Bulgara, salariile muncitorilor din textile sunt și mai mici ca la noi în țară, de aceea ei se plâng și de bani și de condițiile de muncă (care se pare că s-au deteriorat în cursul anilor). Mulți dintre muncitorii bulgari decid să părăsească țara, ei aleg să plece în alte țări ale Europei, cum sunt Anglia și Franța, pentru a lucra pentru salarii mai mari.

În Bulgaria, oamenii au o etică slabă și poate de aceea nivelul de trai pentru unele comunități este scăzut. Nu putem spune despre Bulgaria că este o țară săracă, mai ales în ceea ce privește resursele naturale. Putem spune însă că este o țară frumoasă, care din păcate este condusă de oameni politici ce aplică o tactică din alte țări din Europa, care are ca scop instalarea sentimentelor de nesiguranță, frică, inutilitate. Și aici este un nivel ridicat de corupție, despre care se tot vorbește de ceva timp, și care există și în alte țări europene. La ora actuală, Bulgaria este cunoscută ca fiind una din cele mai corupte țări din Europa. Experții precizează că, din acest punct de vedere, a depășit Ucraina, Kosovo, Belarus și Azerbaidjan.

În ultimii ani, Bulgaria a devenit o țară în care oamenii de afaceri străini găsesc modalități de a-și crește veniturile, în dorința lor acerbă de a se îmbogăți.

Oamenii de afaceri străini, care urmăresc noi oportunități de business în această țară și care vor să-și deschidă societăți comerciale, au posibilitatea de a folosi servicii de contabilitate în Bulgaria, servicii de consultanță necesare în acest scop. Cu ajutorul unui avocat în Bulgaria, care este membru la Baroul Ruse și care vorbește limba engleză, română și rusă, vor putea rezolva rapid toate problemele cu privire la înființarea unei firme sau companii, dar și alte probleme juridice (care țin de Drept Penal, Drept al Muncii, Drept Comercial, Drept de Proprietate, Drept Administrativ).

Avocatul oferă servicii de contabilitate importante pentru antreprenori, în ceea ce privește următoarele aspecte:

  • Întocmirea documentelor de contabilitate primară, pentru operațiuni economice
  • Centralizarea stocurilor, realizarea amortizărilor
  • Completarea declaraților de recuperare TVA, a Jurnalului de vânzări, a ordinelor de plată către Bugetul de stat, referințelor clientului
  • Operarea rapoartelor, extraselor de cont, documentelor de deplasare și altele.

În Bulgaria, orice om de afaceri are nevoie de serviciile unui avocat la un moment dat. Ajutorul oferit de avocat este foarte mare, mai ales în ceea ce privește reprezentarea clientului în instanțele de judecată în cazul unor infracțiuni, prejudicii, acțiuni necorespunzătoare legislației.

Bulgaria continuă să fie o țară atrăgătoare pentru antreprenori și oameni de afaceri. La ora actuală este una dintre țările cele mai apreciate din Europa din acest punct de vedere. Datele statistice arată că în Bulgaria s-a înregistrat o creștere la vânzările în producția industrială și în producția cu amănuntul, creșterea fiind destul de semnificativă într-o perioadă scurtă de timp, de la 3,8% la 4,5%.

Cele mai bune sectoare unde s-a produs deja creșterea economică sunt cele de outsourcing (achiziționarea de servicii de la alte firme, utilizarea de resurse externe în mod eficient pentru a scoate profit), domeniul auto și IT.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
12.2 °
66 %
2.6kmh
100 %
joi
13 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...