Proiect DGASPC pentru dezvoltarea serviciilor sociale

0

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a demarat un proiect care vizează dezvoltarea serviciilor sociale furnizate de instituţie. Proiectul va fi cofinanţat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități prin Programul de Interes Naţional „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”.

Doina Nacu, directorul DGASPC, a declarat că proiectul are drept scop îmbunătățirea calității vieții persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate, dezinstituționalizarea a 20 de persoane din centrele rezidențiale și prevenirea instituționalizării persoanelor adulte cu dizabilități, concomitent cu oferirea alternativelor de sprijin pentru viață independentă și integrarea în comunitate. Potrivit oficialului, vor fi înfiinţate trei servicii sociale, un centru de zi și două locuințe protejate, în municipiul Botoșani.

 Valoarea totală a proiectului este de 2.167.194 lei, contribuţia DGASPC fiind de 770.984 lei.  Proiectul a fost demarat în această lună şi se va încheia anul viitor.

Deja ai votat!
se încarcă...