spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTO nouă campanie de colectare a DEEE-urilor, în municipiul Botoşani

O nouă campanie de colectare a DEEE-urilor, în municipiul Botoşani

În perioada 1 – 14 octombrie, în municipiul Botoşani se deruleză o nouă companie de colectare a Deşeurilor de Echipamente Electrice şi electronice (DEEE-uri). Campania „Oraşe Curate” este organizată de ECOTIC, în parteneriat cu Primăria Botoșani, Agenţia pentru Protecţia Mediului, societăţile Urban Serv şi Eltrans şi Asociația „Papucul Doamnei”. Botoşănenii sunt încurajaţi să predea spre reciclare DEEE-urile, urmând ca pentru predarea de deșeuri între 15 şi 35 de kilograme  cumulate, să primească un tichet valoric de 10 lei, iar pentru deșeuri de peste 35 kg cumulate, un tichet valoric de 20 de lei.

Centrele de colectare sunt: parcare Piața Viilor (luni, între orele 09.00 – 16.00), Asociația 36 (strada Aprodu Purice – în spatele Magazinului Util, marţi și joi, între orele 09.00 – 16.00), Asociația 63 (strada  Independenței – vizavi de Serconf, miercuri, între orele 9.00-16.00 și vineri între orele 9.00 – 13.30)

Totodată, locuitorii din Botoșani pot beneficia de un serviciu gratuit. Astfel, ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice mari şi voluminoase se va face de la domiciliu, în baza unei programări prealabile la numerele de telefon 0231.517007 sau 0747.081 027.

„Încercăm să sensibilizăm locuitorii municipiului Botoșani asupra importanței colectării separate a deșeurilor reciclabile,  prin activități de informare/conștientizare, încurajându-i să predea în mod selectiv deșeurile care pot fi reciclate, în special deșeuri de echipamente  electrice și electronice”, a declarat Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv.

Potrivit organizatorilor campaniei, până în anul 2020, România, în calitate de țară membră a UE, are obligația să atingă o țintă de colectare de 45% a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006, care pune la dispoziție gratuit recipienți pentru colectarea separată a deșeurilor de echipamente electronice de mici dimensiuni și baterii, precum și preluarea gratuită a echipamentelor voluminoase de la sediul firmei sau de la domiciliu.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
8 ° C
11.6 °
7.8 °
91 %
0.6kmh
14 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...