vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTProtest în faţa Primăriei Botoşani

Protest în faţa Primăriei Botoşani

Stelu Iacobiţă, angajat al Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA), a protestat astăzi, timp de două ore, în faţa Primăriei Botoşani. El a purtat un tricou cu simbolul #Rezist şi un afiş pe care a scris „Stop abuzurilor din Direcţia Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani.

El a anunţat că va veni în faţa primăriei şi mâine şi poimâine, în intervalul orar 8.00 – 10.00. Stelu Iacobiţă a declarat că a participat la un concurs pe un post de lăcătuş mecanic, în cadrul serviciului intervenţii edilitare. După ce s-a angajat în cadrul DSPSA, a fost repartizat în zona de agrement din Parcul Eminescu, după care la Sala Polivalentă şi pe urmă la Stadionul Municipal. În prezent, prin demersurile vizând modificarea organigramei DSPSA, se doreşte mutarea lui la padocurile municipalităţii.

Stelu Iacobiţă este nemulţumit de modul în care înţeleg să relaţioneze cu angajaţii Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, Ovidiu Dumitraş, şeful Sălii Polivalente şi Ovidiu Leizeriuc, şeful Stadionului Municipal.

„Sunt nemulţumit de comportamentul lor abuziv. Ei doresc să mă aducă la liman, cel puţin cu sănătatea. Am început să iau medicamente anti stres. Vinerea viitoare am programare la neurolog. Am început să nu îmi mai stăpânesc nervii, din cauza stresului. Pur şi simplu vor să se răzbune pe mine din cauză că îmi cer drepturile. Venim la serviciu în stres, însă colegilor mei le este frică să vorbească. Pur şi simplu totul este un haos, vă spun eu. Acest om (Ovidiu Dumitraş – n.r.) a încercat să ne învrăjbească, să ne facă să ne fie frică unul de altul. Nu face decât referate. de fapt a şi spus <eu dacă spun că albul e negru, atunci e negru. El este susţinut politic”, a spus Stelu Iacobiţă.

Protestatarul a reamintit că a fost strâns de gât de Ovidiu Dumitraş, pe 19 decembrie 2018. El şi-a scos certificat medico-legal şi a înaintat o plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, însă cercetările nu au fost finalizate nici până la această dată. Angajatul DSPSA are şi două acţiuni deschise în instanţă.

Stelu Iacobiţă a discutat astăzi şi cu Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului. Edilul a amintit că, urmare a memoriilor trimise deliberativului local de către Stelu Iacobiţă, a fost constituită o comisie formată din trei membri. „A fost constituită o comisie a Consiliului Local de verificare a abuzurilor la care domnia sa susţine că este supus. Comisia are  termen 31 ianuarie să prezinte consiliului concluziile şi raportul pe care îl va face, urmând ca deliberativul local să propună o serie de măsuri”, a declarat Cosmin Andrei.

Din comisie fac parte Cosmin Andrei şi consilierii Gabriel Tănasă (PSD) şi Marius Oroşanu (PNL). Consilierii liberali nu au dorit să participe la votul secret vizând desemnarea membrilor comisiei, anunţând că ar trebui ca aleşii locali să aştepte concluziile organelor de anchetă. Liberalii au plecat de la şedinţă, însă Marius Oroşanu nu a putut să-şi urmeze colegii motivat de faptul că era preşedinte de şedinţă.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
7.6 °
5.5 °
82 %
2.1kmh
46 %
vin
5 °
sâm
14 °
Dum
11 °
lun
12 °
mar
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...