spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTConferinţă despre programul Start Up Nation, la Primăria Botoşani

Conferinţă despre programul Start Up Nation, la Primăria Botoşani

Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizati din România (CECAR), în parteneriat cu Uniunea Generală a Industriașilor din România (UGIR) organizează în această toamnă, în Regiunea Nord – Est, Conferinţa „Start Up Nation, Dezvoltare antreprenorială, precondiţie a creşterii sustenabile a României”. Prima conferinţă a avut loc astăzi, în Sala „Mihai Eminescu” a Primăriei Botoşani.

La conferinţă au participat reprezentanţi ai CECCAR şi UGIR, oameni de afaceri botoşăneni. Au răspuns invitaţiei organizatorilor Paula Pîrvănescu, secretar de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat şi Narcis Tăbăcaru, şeful Oficiului pentru IMM-uri din Iaşi.

Prezent la conferinţă, primarul Cătălin Flutur a mulţumit organizatorilor că au ales ca loc de întâlnire sediul Primăriei Botoşani. „Am zis că ar fi foarte bine să veniţi aici la Primăria Botoşani. Eu vă spun și întrebam în stânga și în dreapta, pentru că nu am niște date oficiale, măcar să știu câți au accesat programul Start Up Nation în județul Botoșani sau municipiu și câți sunt din fericiții câștigători”, a spus edilul.

Cătălin Flutur a amintit că municipalitatea a sprijinit întreprinzătorii care au dorit să obţină finanţări în acest program, însă a făcut trimitere şi la problemele cu care s-au confruntat unii dintre aceştia.

„Am avut ocazia să cunosc întreprinzători, culmea, din Grecia, mai este un program paralel, Start Up pentru diaspora și chiar am cunoscut în Atena doi botoșăneni stabiliți acolo, care au apelat la proiect, erau foarte încântați. Asta se întâmpla prin mai, trebuiau să aplice programul, să vină în țară și să facă mentoratul. Și s-au blocat. Nu știm de ce. Din păcate s-au blocat, probabil cum s-au blocat foarte multe lucruri și mie îmi place să pun punctul pe i și să spun adevărul. Noi suntem absolut interesaţi să avem cât mai mulţi antreprenori, pentru că, cu cât sunt mai mulţi antreprenori, asta înseamnă locuri de muncă, taxe, impozite, buget local, înseamnă posibilitate de dezvoltare a oraşului”, a mai precizat primarul.

El a arătat că municipalitatea a atras finanţări europene, inclusiv pentru înfiinţarea întreprinderilor sociale, proiect ce va însemna peste o sută de locuri de muncă nou înfiinţate.

În cadrul ședinței experții fiscali și financiari au prezentat întreprinzătorilor informaţii vizând obținerea de fonduri de garantare sau creditare, realizarea unui management financiar şi a unei contabilităţi corecte a firmelor ce vor gestiona fondurile, respectiv  consultanța de specialitate pentru a dezvolta pe termen lung afacerile cu potențial de creștere.

sdr
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
96 %
3.6kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...