vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BT#ErasmusDays – o nouă provocare

#ErasmusDays – o nouă provocare

Și în acest an, a fost lansată provocarea #ErasmusDays, adresându-se tuturor celor interesați de programul Erasmus+, de oportunitățile oferite de acesta, având dorința de implicare în activitățile de învățare și a de a vorbi lumii întregi despre Implicare, Schimbare şi Comunitate.

Astfel, în perioada 10, 11 și 12 octombrie 2019, cei interesaţi pot fi  Ambasador #ErasmusDays2019, organizând o activitate care vizează Programul Erasmus+ în instituţia unde lucrează. Evenimentul poate fi promovat pe harta interactivă a Europei și lumea întreagă poate afla despre el! Fiecare instituție are libertatea de a-și organiza evenimentele (seminare, reuniuni cu partenerii, expoziții de fotografie, concerte, emisiuni de radio, conferințe, activități digitale etc.).

Inspectoratul Şcolar Județean va organiza, împreună cu Casa Corpului Didactic Botoşani, Conferința #ErasmusDays2019, dorindu-se promovarea rezultatelor proiectelor educaționale europene (Programele Socrates, Leonardo da Vinci, Programul de Învățare pe Tot Parcursul Vieții-LLP, Erasmus+). Conferința va avea loc la Casa Corpului Didactic, pe 11 octombrie, începând cu ora 13.00.

„Succesul primelor două ediții ale inițiativei #ErasmusDays a dus la continuarea acestei inițiative și pe parcursul acestui an, inițiativă care se adresează nu numai participanților la programul Erasmus+, ci și tuturor celorlalți actori interesați de mobilitatea internațională și de participarea democratică”, a declarat Ciprian Manolache, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Potrivit acestuia, #ErasmusDays 2019 comunică marca Erasmus+ și vorbește despre rezultatele proiectelor Erasmus+ pe parcursul acestor trei zile, pentru a le face vizibile cetățenilor, comunității, profesioniștilor și factorilor de decizie politică, vizând toți actorii implicați în Programul Erasmus + (instituții de învățământ și de formare, întreprinderi, centre de cercetare, camere de comerț, agenții de ocupare a forței de muncă, organizații și ONG-uri etc.) care sunt invitați să prezinte impactul proiectelor lor.

Evenimentele se vor înregistra pe www.erasmusdays.eu și se vor promova pe rețelele sociale cu #ErasmusDays.

Sunt vizate şi cele nouă milioane de foști și actuali beneficiari (elevi și adolescenți, studenți, ucenici, profesori și instructori, actori din domeniul tineretului), precum și reprezentanții societății civile (organizații europene, asociații ale părinților etc.) care își pot arăta angajamentul lor față de Europa.

Mai multe informații privind #ErasmusDays 2019 se pot afla pe:

-https://www.anpcdefp.ro/stire/vrs/IDstire/610

-https://www.anpcdefp.ro/evenimente-det/vrs/IDev/1469

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...