5 + 12 =

A password will be e-mailed to you.

Consilierii municipali botoşăneni au votat în şedinţa de vineri proiectul vizând aprobarea realizării de către Clubul Sportiv Şcolar Botoşani a unei Baze Sportive de tip II. Clubul Sportiv Şcolar face demersuri de câţiva ani pentru a avea o bază proprie. Această investiţie este necesară deoarece instituţia are 534 de elevi, care se antrenează în spaţii închiriate. Potrivit conducerii clubului, rezultatele obţinute de-a lungul anilor pe plan naţional şi internaţional de sportivii selecţionaţi în loturile naţionale demonstrează, dacă mai era nevoie, că acest club are nevoie de o bază sportivă. După realizarea acestei investiţii, clubul ar reduce considerabil cheltuielile cu chiriile şi utilităţile.

În octombrie 2014, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean şi-a dat avizul pentru ca pe terenul Şcolii Gimnaziale „Sfânta Maria” (Şcoala 16), pentru construirea unei săli de sport pentru CSŞ. În ianuarie 2015, Consiliul Municipal a aprobat această investiţie, care urma să primească finanţare de la Compania Naţională de Investiţii. Anii au trecut, însă investiţia nu a mai fost realizată. În iunie 2019, CNI a transmis CSŞ Botoşani o adresă în care arată că, prin prisma angajamentelor guvernului în dosarul de candidatură pentru găzduirea unor meciuri în cadrul turneului final al Campionatului European de Fotbal din 2020, una dintre condiţiile asumate a fost construirea şi modernizarea a 400 de terenuri de fotbal. Ministerul Educaţiei a transmis CNI o listă cu 125 de amplasamente în vederea construirii de baze sportive de tip II, în această listă figurând şi CSŞ, cu terenul de lângă Şcoala 16, aflat pe Aleea Pacea, numărul 7.

În august 2019, conducerea CSŞ a solicitat deliberativului local schimbarea denumirii obiectivului de investiţii „Sală de sport” în „Bază sportivă de tip II”. „Menţionăm că Compania Naţională de Investiţii doreşte să construiască pe teren o bază sportivă de tip II (terenul mutifuncţional pentru handbal, volei, baschet şi tenis, dimensiune 20×40 metri, în cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social, subprogramul Complexuri sportive”, se arată în adresa transmisă deliberativului local. Investiţia va include şi o clădire pentru vestiare. Rămâne de văzut câţi ani vor mai trece până când aceste demersuri ale CSŞ vor avea finalitatea dorită.

Apreciază calitatea articolului

3 VOTURI - MEDIE: 5,00
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele
Încarc...