spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTEchipament de protecţie pentru toate industriile

Echipament de protecţie pentru toate industriile

Mai mult de o treime din toate leziunile legate de munca se datoreaza ranilor la mana si picior. Jumatate dintre ele ar fi putut fi evitate daca muncitorii ar fi folosit manusi de protectie de inalta calitate, selectandu-le in mod corespunzator. Furnizarea echipamentului de protectie pentru salariati, este responsabilitatea angajatorului. El este cel care are sarcina dificila de a alege manusi de protectie si bocanci de protectie. Pentru a nu gresi in alegere, este necesar sa se ia in considerare cateva puncte importante.

Clasificarea manuşilor în funcţie de tipul de protecţie

Cele mai frecvente sunt manusile de lucru din bumbac acoperit cu PVC. Sunt utilizate in aproape toate industriile, de la comert la industrie. De regula, acestea sunt purtate pentru a proteja mainile impotriva contaminarii cu substante nepericuloase. Pot fi acoperite cu PVC doar partial sau complet. Din pacate, aceste tipuri de manusi de lucru nu protejeaza impotriva daunelor mecanice, termice sau a oricarei alte daune grave pe care o persoana le poate intampina la locul de munca.

Manusile din latex sunt utilizate pe scara larga in industria chimica si de angajatii altor industrii care sunt expusi la substante chimice: industria vopselelor si a lacurilor, industria rafinarii uleiului, productia textila.

Manusile din nitril asigura o protectie usoara impotriva deteriorarilor mecanice si rezista la efectele substantelor chimice. Sunt folosit in lucrari de constructii, vopsitorii, lacuiri si industria chimica.

Cele despicate sunt utilizate atunci cand este necesara o protectie fiabila impotriva daunelor mecanice. Sunt confectionate din piele si rezista bine loviturilor, perforatiilor si efectelor termice.

Cauciuc sau silicon. In functie de scop, aceste tipuri de manusi de lucru pot fi utilizate in industria alimentara, medicamente sau atunci cand lucrezi cu instalatii electrice.

Jambierele sunt de obicei utilizate in industria grea. Pot fi confectionate din piele divizata, piele sau panza. Rezista la lovituri, perforatii, scantei si stropi de metal fierbinte.

Bocanci de protecţie

Activitatile profesionale ale multor profesii sunt asociate riscurilor si conditiilor de munca daunatoare. In acest sens, fiecare angajator este obligat sa ofere angajatilor sai imbracaminte speciala, incaltaminte de siguranta si alte echipamente de protectie personala. Daca vorbim despre riscurile de deteriorare la locul de munca, trebuie acordata o atentie speciala protejarii picioarelor lucratorului, cu bocanci de protectie.

Din magazinul  online safetyone.ro poti cumpara incaltaminte de protectie pentru constructori, angajati ai industriei chimice si din productia alimentara, metalurgisti, electricieni, sudori, medici si alte profesii a caror munca este asociata cu riscul de deteriorare a picioarelor.

Comoditatea si confortul produselor prezentate, merita mentionate in mod special. Conform statisticilor, ranile si accidentele apar pe santierul de constructii si in firmele de productie, deoarece muncitorii ignora incaltamintea de siguranta din cauza inconvenientelor lor teribile. Din magazinul online vei putea alege si cumpara incaltaminte anatomica speciala, cat mai confortabila pentru angajati, modele moderne de la producatorii europeni de incredere. Acest fapt va afecta pozitiv productivitatea muncii, precum si respectarea standardelor de siguranta la intreprindere. Este demn de remarcat faptul ca toata incaltamintea speciala de protectie, este extrem de durabila, ceea ce va economisi costurile achizitionarii echipamentelor in viitor.

 

 

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...