spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BT5 lucruri în viață pe care nu vrei să le împarți cu...

5 lucruri în viață pe care nu vrei să le împarți cu nimeni

Altruismul este una dintre virtuțile la care este supus oricine încă din primii ani de viață, ceea ce este cu atât mai accentuat, mai ales dacă se întâmplă să fii crescut alături de un frate sau o soră. De la jucării și dulciuri până la experiențe și bunuri, știi foarte bine, încă de copil, cât de multă plăcere îți aduce însăși sentimentul de a deține ceva, ceva este doar al tău. Astfel, a împărți un bun sau un moment cu cineva este destul de dificil, ținând cont că în natura noastră suntem egoiști, mai ales din moment ce situația din ziua de azi îți amintește mereu că totul costă bani

Totuși, a fi egoist nu este chiar atât de rău! Însăși ideea de a deține ceva, este în sine un simbol, cât de poate de clar, pentru faptul că ne place și suntem confortabili cu ideea de a fi egoiști. Tocmai de aceea, există lucruri pe care nu vrei să le împarți cu nimeni:

1. Nu este nici o surpriză că banii sunt primul lucru pe care nu vrei să-l împarți cu nimeni

Există un motiv foarte clar pentru care altruismul și banii nu sunt niciodată termeni alăturați. Banul este principalul motiv pentru care suntem considerați egoiști, astfel, niciodată nu vei putea împărți bani cu cineva, fără să aștepți o contravaloare în schimb. 

Dar, de cealaltă parte, tu poți fi în situația în care ai nevoie de un împrumut, situație în care trebuie să convingi pe cineva să nu fie egoist și să se lipsească de acei bani pentru a ții da ție. Ce faci atunci? Ei bine, tocmai din acest motiv există creditul rapid, online, prin intermediul unei instituții financiare nebancare precum CREDIT Fix, ce îți poate împrumuta o sumă de bani rapid și sigur, fără să mai fi nevoit să apelezi la bunăvoința oamenilor.

 

2. Spațiul personal

Ai auzit vreodată de proxemică? Practic, acest lucru înseamnă distanța socială pe care o pretindem și care ne este impusă de către cei din jurul nostru. Uneori îl numim spațiu personal, pentru că dorim să delimităm riguros până unde are voie cineva să se apropie de noi.

Uite, de exemplu, în România, atunci când vei circula cu taxi sau cu transportul comun, aproape nimeni nu se va așeza pe locul aflat exact lângă tine, mereu va păstra un loc liber între tine și aceasta. La fel și șoferii de Taxi sau Ridesharing, toți pretind să te așezi în spate, pentru că doar prietenii sau familia se așează lângă șofer. Astfel, într-o manieră similară te comporți și tu! Niciun necunoscut nu va veni să-ți vorbească foarte aproape, să te atingă în timp ce vorbiți sau să stea foarte aproape de tine. 

 

3. Succesul! 

Stai puțin și întreabă-te, ce s-ar întâmpla dacă tu și prietena ta sau prietenul tău, ar trebui să concurați pentru același lucru. Fie că este vorba despre un băiat sau o altă fată sau despre un loc de muncă pe un post visat de ambii, există foarte multe șanse ca prietenia sau relația dintre voi să se sfărâme instant. 

În mare parte, prieteniile țin până la primul conflict de interese, prieteniile adevărate însă… altă poveste. De asta multe persoane în relație de prietenie nu vor fii niciodată egale în forțe și competențe. Aici, succesul este acel lucru pe care nimeni nu dorește să-l împartă, nici măcar soțul sau soția, din moment ce multe divorțuri sau despărțiri au loc pe fondul „vreau să-mi urmez visul”

 

4. Achizițiile

Atât fetele, cât și băieții nu sunt dispuși să ofere ceva pentru care au depus mult efort pentru a obține. Dincolo de a împrumuta bani, multe persoane nu sunt de acord să împartă cu tine haine, încălțăminte, mașini, telefonul mobil sau însăși locuința. Evident, există cazuri în care prietenii foarte buni își împrumută tot, dar doar își împrumută, nu oferă definitiv. 

Există informații cum că defapt egosimul îți aduce satisfacție și stimă de sine mai mare decât dacă ești altruist sau pur și simplu o persoană care nu deține nimic. Desigur, acest lucru poate fi doar parțial adevărat, din moment ce există suficiente persoane care să afirme contrariul.

 

5. Eșecul 

Cine are nevoie să împărtășească eșecul? … TOATĂ LUMEA! Evident, nimeni nu vrea să-i încarce pe cei dragi cu durerile lor și nimeni nu dorește să-i ofere din gustul amar al eșecului celor din jur. Cu toate acestea, oricine are nevoie de alinare și un umăr pe care să-și plângă neputința, astfel cu toate că problemele pot fi foarte ușor de împărți și distribuit, eșecul este ceva îngrozitor. 

În concluzie, sentimentele sunt un bun exemplu de lucruri pe care vrei să le tratezi cât mai lacom și cu mult egoism, cu toate că fericirea, dragostea, grija sau însăși plăcerea contrazic amarnic acest argument. Multe lucruri în viață pe care nu vrei să le împarți cu nimeni se învârt în jurul succesului: Banii, statutul, bunurile, chiar și eșecul, tocmai de aceea, trebuie să te gândești bine: Dacă vrei să fii fericit, ești gata să fii considerat egoist? Sau preferi o viață altruistă și modestă?

Sursă foto: Shutterstock.com

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
94 %
2.7kmh
100 %
mie
19 °
joi
19 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...