vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BTSe strică vremea

Se strică vremea

Sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie aduce o răcire accentuată a vremii, cu maxime ce nu vor mai depăși 10ºC și minime situate, în unele dimineți, chiar sub pragul de îngheț.

Astăzi va fi ultima zi cu vreme frumoasă a toamnei. Potrivit meteorologilor, temperatura maximă va fi de 17ºC, iar cea minimă de 7ºC. La fel ca în ultimele zile, dimineața, până în jurul orei 11:00, pe alocuri se va înregistra ceață, care va reduce vizibilitatea sub 200 metri, izolat sub 50 metri, iar izolat poate apărea și burnița.

De mâine, temperaturile scad destul de însemnat. Maxima prognozată va fi de 11ºC, iar minima de 4ºC. De asemenea, meteorologii avertizează că, în cursul zilei, în special după amiaza, ar putea să plouă.

Miercuri, joi și vineri, temperaturile vor fi cele mai mici din această săptămână. Mercurul nu va urca în termometre peste 7ºC-8ºC, iar în dimineți este așteptat să coboare sub pragul de îngheț până la -1ºC, -2ºC. Soarele va fi mascat de nori în cea mai mare parte a zilelor.

Sfârșitul săptămâna va fi mai înnorat, dar va aduce și o creștere ușoară a temperaturilor. Maximele vor tinde să ajungă la 10ºC, iar minimele vor deveni din nou pozitive și anume nu vor mai coborî sub 3ºC.

Temperaturile din această perioadă sunt puțin sub normalul termic al perioadei, iar regimul pluviometric este excedentar.

 

Condiții optime pentru agricultură

 

Din punct de vedere al prognozei agrometeorologice, regimul termic mediu diurn al solului la adâncimile de 5-10 centimetri nu va depăși 10ºC, dar se va afla în limite optime pentru creșterea și dezvoltarea culturilor de rapiţă, orz şi grâu de toamnă.

În unele zone ale județului, în stratul de sol 0-20 centimetri, conținutul de umiditate în cultura grâului de toamnă, va prezenta valori scăzute, seceta pedologică fiind moderată, dar pe majoritatea suprafeței rezerva de apă din sol se va încadra în limite satisfăcătoare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
11 ° C
11.1 °
8.2 °
61 %
1.8kmh
99 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...