spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTAleşii pun cruce şi soluţiilor pentru cimitire

Aleşii pun cruce şi soluţiilor pentru cimitire

Consilierii locali botoşăneni nu reuşesc să se pună de acord în privinţa rezolvării crizei locurilor de veci. În condiţiile în care, cel puţin de la începutul anului, conducerea Urban Serv a tot trimis adrese în care a arătat că mai sunt foarte puţine locuri de veci disponibile, o soluţie din partea edililor se lasă aşteptată.

În şedinţa de ieri a fost introdus pe ordinea de zi proiectul vizând modificarea şi completarea hotărârii privind aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a Serviciului de administrare a cimitirelor. Modificarea  permite reconcesionarea locurilor de veci abandonate, pentru care nu se mai plăteşte concesiune de foarte mulţi ani.

Viceprimarul Cosmin Andrei nu este,m însă, de acord cu această hotărâre şi susţine că ar trebui realizată extinderea Cimitirului Eternitatea, acolo unde pentru alei pot fi folosite pavelele scoase de pe Bulevardul Eminescu.

Potrivit primarului Cătălin Flutur, realizarea extinderii, despre care se vorbeşte de aproximativ şapte ani, nu este simplă. „În toată această perioadă avem aceeaşi problemă că mai sunt 40 – 30 de locuri, că vine apocalipsa peste noi”, a spus edilul. Referindu-se la reconcesionarea locurilor de veci abandonate, Cătălin Flutur a reamintit că a propus această soluţie şi în urmă cu câţiva ani, acum fiind obţinut şi avizul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

În cele două cimitire sunt sute de locuri de veci abandonate. Acestea sunt neîngrijite, unele nu mai au nici cruci, iar vegetaţia crescută la întâmplare creează un aspect dezolant. Reprezentanţii Urban Serv motivează că ei trebuie să întreţină aleile, nu şi mormintele.

Proiectul de hotărâre a fost respins la vot. Au votat „pentru” nouă consilieri PNL şi viceprimarul Marian Murariu (PSD), social democraţii Cosmin Andrei şi Silvia Diaconu au votat împotrivă, iar ceilalţi nouă consilieri PSD s-au abţinut. Pentru ca proiectul să fie aprobat, erau necesare 12 voturi „pentru”.

„O să meargă lumea cu sicriul în faţa primăriei”

În câteva luni municipalitatea botoşăneană nu va mai avea locuri de veci disponibile. În urmă cu câteva zile, Bogdan Buhăianu, directorul general al societăţii Urban Serv, anunţa că mai sunt 40 de locuri libere în Cimitirul Eternitatea, iar în Cimitirul Pacea nu se mai concesionează locuri de aproximativ un an.

„O să meargă lumea cu sicriul în faţa primăriei”, mai spunea Bogdan Buhăianu.

Municipalitatea botoşăneană a bătut pasul pe loc în privinţa extinderii Cimitirului Eternitatea pe terenul primit de la Ministerul Agriculturii, cel mai probabil din raţiuni financiare, lucrările fiind estimate la şapte milioane de lei.

În municipiul Botoşani, la o medie de 35 de decese pe lună, în 80% din cazuri familiile au deja perfectate concesiuni cu Urban Serv. Deşi de câţiva ani se concesionează locuri de veci numai în caz de deces, unii botoşăneni au locuri concesionate în urmă cu mai mulţi ani.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...