O elevă de la Colegiul Naţional “AT Laurian” a fost premiată de Ambasadorul Armeniei (video)

0
mde

Miruna Iuria, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „AT Laurian”, îndrumată de profesorul Talida Grunzac, a primit ieri un premiu din partea Sergey Minasyan, Ambasadorul Armeniei în România. Eleva a participat la concursul de artă plastică „Andronic Ţăranu”, organizat de Filiala Botoşani a Ununii Armenilor din România, cu prilejul Centenarului Uniunii Armenilor din România. Ea a realizat lucrarea „Respiraţie pe clape”, ce-l înfăţişează pe Harry Tavitian, un renumit jazzman armean.

Ambasadorul Armeniei a declarat că i-a fost greu să aleagă un tablou anume dintre cele realizate de artiştii botoşăneni care au participat la acest concurs. Oficialul a recunoscut că a ales un tablou care redă relaţiile româno – armene, viitorul acestor relaţii, dar şi profunzimea culturii armene.

„Pictez de un an şi jumătate. La realizarea acestui tablou m-a inspirat muzica lui. Este un jazzman armean, despre care am descoperit, în timp ce-l ascultam, că este un om frumos prin simplitate şi puritate. Asta este prima mea participare la o expoziţie. Pentru mine, premiul de excelenţă acordat de domnul ambasador a reprezentat o mare surpriză, având în vedere că toate lucrările înscrise în concurs sunt deosebite. Premiul acordat de domnul ambasador, dar şi premiul III primit din partea Comunităţii armenilor botoşăneni, mă motivează să continui pe acest drum. Îmi place să pictez, însă în aceeaşi măsură sunt pasionată de teatru şi scriu poezii”, a declarat Miruna.

dav

 

Deja ai votat!
se încarcă...