spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTDouă firme sunt interesate de contractul vizând proiectarea extinderii Cimitirului Eternitatea

Două firme sunt interesate de contractul vizând proiectarea extinderii Cimitirului Eternitatea

Firmele VIA Proiect Botoşani şi Proiect AIC Suceava sunt interesate de contractul vizând realizarea proiectului de extindere a Cimitirului Eternitatea. „Aceste firme vor intra în evaluarea pe care o realizează colegii de la Compartimentul achiziţii, într-o perioadă maximă de o sută de zile, după care sperăm să avem un câştigător, dacă oferta va fi conformă. Firma cayre va câştiga acest contract va avea la dispoziţie 90 de zile să realizeze documentaţia pentru extinderea cimitirului”, a declarat Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului. Valoarea acestui contract este de 71.800 de lei.

Despre extinderea Cimitirului Eternitatea se vorbeşte de şase ani. Municipalitatea a obţinut în anul 2013, de la Ministerul Agriculturii şapte hectare de teren, lângă Cimitirul Eternitatea. Atunci se anunţa că, prin această extindere, urma să fie rezolvată problema asigurării locurilor de veci pe 10-15 ani.

În bugetul pe 2014 au fost incluse fonduri pentru extinderea cimitirului, în acelaşi an fiind finalizat şi Planul Urbanistic Zonal. Lucrările nu au început în anul 2015, aşa după cum s-a anunţat.

În august 2016, primarul Cătălin Flutur anunţa că vor fi urgentate procedurile pentru extinderea Cimitirului „Eternitatea”. Edilul arăta că marea problemă este calea de acces, deoarece între cimitir şi viitoarea extindere există o vale. Una dintre soluţiile luate în calcul era ca în acea vale să fie pus material rezultat din demolări.

În bugetul pe anul 2018 au fost alocaţi 170.000 de lei pentru întocmirea documentaţiei şi lucrările la Extinderea Eternitatea, dar nu s-a întâmplat nimic. La începutul acestui an, în bugetul local, extinderea cimitirului a fost prinsă doar ca poziţie, suma alocată fiind de 1000 de lei.

Potrivit estimărilor primarului, amenajarea extinderii ar costa aproximativ şapte milioane de lei, sumă pe care aleşii locali social democraţi o consideră prea mare. Cosmin Andrei, viceprimar al municipiului, a apreciat că efortul financiar ar putea fi mult redus, dacă s-ar decide să se amenajeze una – două parcele, lucru care ar rezolva criza locurilor de veci pentru câţiva ani.

Bogdan Buhăianu, director general al Urban Serv, a declarat că la această dată mai sunt libere 30 de locuri de veci în Cimitirul Eternitatea, în Cimitirul Pacea nemaifiind locuri de concesionat.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15 °
10.5 °
59 %
3.6kmh
97 %
mar
14 °
mie
19 °
joi
17 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...