spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTMinistrul Agriculturii, în campanie la Botoșani (foto - video)

Ministrul Agriculturii, în campanie la Botoșani (foto – video)

Nechita-Adrian Oros, ministrul liberal al Agriculturii, este primul oficial al Cabinetului Orban care a poposit pe meleagurile botoșănene. Acesta a ajuns în ieri dimineață, la ora 6:00, la Botoșani, și după numai câteva ore a participat la o reuniune cu peste o sută de medici veterinari, concesionari, contractuali sau angajați ai sistemului de stat.

La întâlnire și-a făcut prezența și fostul parlamentar botoșănean Corneliu Popescu, îmbrăcat cu o geacă cu însemnele PMP. Acesta și-a justificat prezența prin faptul că vrea să arate că „PMP este alături de PNL și îl susține pe Iohannis”.

La întâlnirea cu medicii veterinari, prezidată de Minodora Vasiliu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), ministrul, veterinar și el de profesie, a ajuns puțin după ora 9:00, fiind însoțit de senatorul PNL și președintele organizației județene, Costel Șoptică.

De altfel, întâlnirea cu medicii veterinari și cele care au urmat pe parcursul zilei au fost cu mari încărcături electorale, chiar dacă prima s-a vrut una tehnică. La început ministrul Oros s-a ferit să abordeze direct problemele veterinarilor și a încercat să acuze PSD că a modificat legea care guvernează acest sector de activitate în avantajul omului de afaceri Sorin Paul Stănescu, nașul de cununie al lui Dragnea junior. „Suntem doar medici veterinari în sală?”, a întrebat ministrul și când a aflat că este prezentă și presa acesta a subliniat că dacă ar fi fost singuri altfel ar fi vorbit. După ce reporterii prezenți în sală au ieșit, organizatorii au ferecat ușile, iar discuțiile au continuat în „cerc închis”.

Ulterior, la conferința de presă de la sediul PNL, ministru a declarat că și-a dorit o „discuție tehnică”, deși programul a fost făcut public chiar de către organizația de partid.

Pe parcursul conferinței de presă, Adrian Oros a anunțat că va continua toate programele demarate de predecesorul său, iar la finalul anului 2020 acestea vor fi evaluate și se va decide atunci eficienţa sau ineficiența acestora. De asemenea, ministrul liberal a criticat predecesorul său pe care l-a acuzat că i-a lăsat moștenire „mici grenade”, precum neplata subvențiilor la motorină din trimestrul al II-lea, rambursarea banilor europeni pentru investiția în bursa de pește care e nefuncțională sau măsurile ineficiente care au fost luate în lupta cu pesta porcină.

Ministrul s-a deplasat apoi în județ pentru a se întâlni cu fermierii din mai multe zone, precum Ștefănești, Rădăuți-Prut, Darabani sau Dorohoi.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.4 °
8.6 °
66 %
1.3kmh
96 %
mar
14 °
mie
20 °
joi
13 °
vin
16 °
sâm
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...