joi, martie 28, 2024
AcasăLocal BTCampanie de donare de sânge inițiată de Patriarhie

Campanie de donare de sânge inițiată de Patriarhie

Campania “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã” a Patriarhiei Române, ajunsã la editia cu numãrul 20 pe plan national, prima editie pe plan local, se va desfãsura în perioada 25-27 Noiembrie 2019, la Centrul de Transfuzie Sanguinã, Botosani.

Campania “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã” a început în Aprilie 2013 la initiativa si cu binecuvântarea Preafericitului Pãrinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea Pãrintelui Arhimandrit Ciprian Grãdinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

În contextul crizei de sânge si de donatori la nivel national, voluntarii de la Paraclisul CMN, coordonati de Pãrintele Arhimandrit Ciprian Grãdinaru, au lansat cu fiecare ocazie un apel pentru a dona sânge mai multor Institutii.

La aceastã solicitare s-a rãspuns prompt de fiecare datã, donatorii venind sã doneze sânge pentru cã doresc sã ajute la salvarea a cât mai multor vieti, constienti fiind cã gestul lor este extrem de important atâta timp cât si cu o singurã donare pot fi salvate si pânã la 3 vieti.

Donatorii mai stiu cã, prin actul lor de donare, vor contribui la facilitarea accesului bolnavilor la sânge si la produsele sanguine extrem de importante în lupta cu boala, pentru cã la nivel national unul din 10 pacienti internati în sectiile de chirurgie, hematologie, oncologie, obstetricã-ginecologie si traumatologie are nevoie de cel putin o transfuzie de sânge.
De la începutul Campaniei “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã” si pânã în prezent s-a reusit colectarea a 17000 de litri de sânge de la peste 30000 de donatori.

În acelasi timp, prin campania “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã”, Biserica Ortodoxã Românã a contribuit la dotarea cu aparaturã medicalã a Centrelor de Transfuzii din Bucuresti, Ploiesti, Constanta, Cluj si a Centrului de Transfuzie Sanguinã a M.A.P.N. cu echipamente în valoare de 130000 euro.

Prin Campania “Vino Sã Donezi Sânge Salveazã o Viatã”, Biserica Ortodoxã Românã urmãreste în principal promovarea culturii donãrii de sânge în România, dar si atragerea în continuare a investitiilor pentru modernizarea cu aparaturã medicalã a centrelor de transfuzie din tarã.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10.2 ° C
13.7 °
10 °
54 %
4.7kmh
46 %
joi
11 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...