Ce este un implant dentar pentru toată gura?

0
A macro shot of dental implants in the oral cavity (human mouth) - gingival cuffs are being removed for impression.

In stomatologia Dr. Aristide se efectueaza implant dentar toata gura, de calitate si nedureros. Aceasta procedura moderna si eficienta iti permite sa restaurezi randul dentar fara a pierde estetica zambetului. Implanturile dentare arata natural si nu exista nicio diferenta negativa care sa arate ca dintii nu sunt naturali. Aceasta metoda de inlocuire a tuturor dintilor pierduti, ajuta la evitarea macinarii structurilor de poduri sanatoase adiacente. Acesta este un mod mai fiabil si mai durabil de a restabili randul dentar. Recomandarile de ingrijire nu difera de igiena orala standard.

Materiale pentru implantologie dentara totala

Pentru protetica, implanturi de titan si zirconiu, se folosesc coroane fara metal si ceramica-metal. Tijele de titan servesc ca suport fiabil si radacina artificiala. Astfel de materiale prezinta urmatoarele avantaje:

  • bioinertitate absoluta si compatibilitate cu tesuturile corpului uman;
  • hipoalergenic;
  • marja mare de siguranta;
  • identitate completa in culoarea si transmisia luminii;
  • rezistenta la abraziune;
  • adaptare rapida, lipsa de senzatie a unui corp strain.

Drept urmare, implantarea dentara totala se simte natural. Implantarea dentara dureaza mult timp, iar procesul poate dura pana la 4-5 luni. Dar atunci rezultatul fa vi unul care te va multumi pe deplin si te va tine timp de multi ani. In cazuri speciale si in absenta contraindicatiilor, implantarea simultana este posibila imediat dupa extragerea dintilor.

Consultanta preliminara

La consultatia preliminara, implantologul examineaza pacientii. Inainte de a plasa o proteza, este necesar sa se determine calitatea tesutului osos, pozitia randului dentar. Daca baza maxilarului nu este suficient de densa si larga, atunci este necesara o crestere osoasa suplimentara. In acest caz, instalarea bazala va ajuta la restabilirea functiilor de mestecat si la imbunatatirea calitatii vietii. Medicul iti va spune in detaliu ce tipuri si preturi exista pentru fiecare tip de implant. Costul instalarii este calculat individual.

Expertii clinicii efectueaza implantarea dintilor „la cheie”. De asemenea, poti parcurge toate examinarile suplimentare la clinica cu ajutorul medicului dentist.

Prima etapa este o operatie chirurgicala, care include implantul introdus in osul maxilarului. Chirurgia se efectueaza in cabinetul stomatologic sub anestezie locala. In timpul acestei operatii, in maxilar se formeaza un pat osos, apoi se insurubeaza fiecare implant in el. Implanturile sunt instalate atraumatic, lucrand delicat cu osul. Aceasta interventie este mult mai putin traumatica decat extractia dintilor. Dupa instalarea implanturilor in os, rana cu mucoasa este suturata strans si nu are contact cu cavitatea bucala. Perioada de vindecare dureaza de la 3-4 luni pe maxilarul inferior, pe maxilarul superior – de la 5 la 6 luni. In aceasta perioada are loc procesul de grefare a implantului in os, asa-numitul proces de osseointegrare.

Implant dentar video

Cum arata un implant dentar video poti vedea chiar aici:

Memento inainte de implantare

Inainte de a instala implantul, pacientului trebuie sa I se vindece cariile dentare si boala parodontala, curatarea profesionala, sa faca un ECG, o ecografie a glandei tiroide, sa faca un test de sange general si biochimic si sa faca un test de alergie. Dupa implantare, trebuie sa se respectate recomandarile medicului. Pentru a evita complicatiile suplimentare, implanturile necesita ingrijire atenta. Este demn de remarcat ca,  tot ceea ce dauneaza dintilor naturali, este daunator si pentru implanturi.

Sursa: Edcora Agentie SEO Iasi

 

Deja ai votat!
se încarcă...