Lideri PNL Botoșani, reclamați la BEJ

0

PSD plătește cu aceeași monedă plângerea PNL făcută la Biroul Electoral Județean (BEJ) la adresa deputatului Costel Lupașcu.

Sâmbătă seară, organizația locală a social-democraților a depus o plângere împotriva preşedintelui organizației municipale a PNL Botoșani, Viorel Iliuță, și a consilierului local Cătălina Lupașcu, acuzându-i că au continuat campania electorală pe Facebook și sâmbătă, după ora 7:00. În fapt, aceștia aveau pe poza de profil o ramă cu cine votează astăzi.Am făcut o manevră greșită și cred că a stat o poză de profil de campanie cam o jumătate de oră peste perioada admisă de lege. Îmi pare rău că am greșit. Cred că, în cazul meu nu era o surpriză cu cine votez”, a declarat Viorel Iliuță.

Cele două cazuri nu au fost luate în discuție încă de BEJ și probabil vor fi judecate în această seară, în jurul orei 20:00, odată cu cel al lui Costel Lupașcu.

Parlamentarul social-democrat este acuzat că ar fi postat, sâmbătă dimineaţă, pe contul său de Facebook un mesaj prin care ar fi îndemnat alegătorii să meargă la vot şi să susţină candidatul PSD.

Liberalii susţin că „inclusiv mesajele postate pe reţeaua de socializare prin conţinutul lor se circumscriu conceptului de propagandă electorală, aspect în raport de care, dată fiind încheierea campaniei electorale, sunt întrunite elementele tipice ale ilicitului electoral”.
Deputatul PSD Costel Lupașcu respinge acuzațiile aduse de liberali și susține că aceștia nu cunosc „rețele de socializare” și nici „legislația”. „E o prostie! Nu au simțul responsabilității. E păcat de țara asta că niște oameni slabi pregătiți și incompetenți ajung să o gestioneze și să o conducă. Postarea mea este făcută la ora 6:40 și până la ora 7:00 poți face orice în campanie electorală”, a declarat deputatul social-democrat.

Deja ai votat!
se încarcă...