Voiaj spre Franța început cu o amendă și un dosar penal

0

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetăţean moldovean, o carte de identitate falsă care urma să fie folosită în Franţa.

Totul s-a întâmplat miercuri, pe 27 noiembrie a.c., când în PTF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, ca pasager într-un autocar ce se deplasa spre Franţa, cetăţeanul din Republica Moldova T.A., , în vârstă de 52 de ani. La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului, ascunsă și nedeclarată, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, fără a exista concordanţă între numele persoanei pe care era emisă cartea de identitate şi fotografie. De asemenea, în bagajele personale ale cetăţeanului moldovean au fost descoperite 40 de pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova, ascunse şi nedeclarate în scopul sustragerii de la controlul vamal.

„În cadrul verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că documentul descoperit asupra persoanei este fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu are cunoştinţă despre respectivul document de identitate şi nu ştie cum a ajuns în bagajul său. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun”, a precizat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Totodată, cantitatea de ţigări descoperită a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoritatea vamală l-a amendat pe cetăţeanul moldovean cu 5.000 de lei.

Deja ai votat!
se încarcă...