Sărbătoare cu multe emoţii la Colegiul „AT Laurian” (video)

Mihaela Prăjinariu şi Ioan Onofrei, director, respectiv director adjunct al Colegiului Naţional „AT Laurian” au reuşit, ieri, în debutul festivităţii de deschidere a manifestărilor prilejuite de împlinirea a  160 de ani de la înfiinţarea acestei prestigioase unităţi de învăţământ, să emoţioneze auditoriul şi să arate că aici sunt modelate destine, cu multă dăruire şi dragoste din partea dascălilor.

„Colegiul Naţional <August Treboniu Laurian> sărbătoreşte 160 de ani de muncă, tradiţie, implicare şi destine frumoase făurite pentru tineri. 160 de ani de poveşti frumoase despre laurieni şi pentru laurieni. Astăzi, Colegiul Laurian înseamnă tradiţie, recunoaştere, valoare. Ai îmbătrânit frumos, dragă şcoală şi pentru toate acestea mă înclin şi spun azi cu pioşenie La mulţi ani, drag Laurian! La mulţi ani tuturor celor care vibraţi odată cu această şcoală. Suntem ceea ce am ales să fim: suntem Laurieni!”, a spus, printre altele, Mihaela Prăjinariu.

Ioan Onofrei a arătat că în judeţul Botoşani, Colegiul „ATL” este cea mai veche unitate de învăţământ. „Noi vă considerăm membrii ai marii familii a Laurianului, de la elevii care sunt în prima treaptă a familiei Laurianului, la profesorii care suntem astăzi în colegiu, la absolvenţii care reprezintă deja un nivel superior în familia Laurianului, trecem după aceea la părinţi de elevi din Laurian, la bunici de elevi din Laurian şi avem, fără îndoială, mai puţini, şi de aceea îi preţuim mai mult, străbunici ai unor elevi ai Laurianului. Există tradiţia aceasta în şcoala pe care noi o considerăm a fi şcoala de tradiţie a Botoşaniului şi o considerăm datorită faptului că, spre deosebire de alţii care au fost înfiinţaţi înainte de venirea comunismului, când toate şcolile au devenit şcoli medii, noi am avut şansa continuităţii şi datorită faptului că am avut clădirea noastră făcută în 1885… Continuitatea noastră există aici şi noi ne bucurăm, cei de astăzi, să preluăm o tradiţie şi să o facem aşa cum ne pricepem noi, mai bine, sau mai rău, să continue şi s-o ducem mai departe”, a afirmat, printre altele, directorul adjunct al colegiului.

Că Laurienii sunt o mare familie au demonstrat-o şi momentele artistice prezentate de Trupa „Drama Club” şi ceilalţi elevi care au evoluat pe scena din Aula Magna. Elevii artişti au reuşit să ajungă la sufletul celor prezenţi.

Deja ai votat!