Municipalitatea a oferit şi în acest an bucate tradiţionale de Ziua Naţională (video)

0
sdr

Municipalitatea botoşăneană a continuat tradiţia şi a oferit astăzi, 1 Decembrie, în finalul ceremonialului religios şi militar care a avut loc în Centrul Istoric, bucate tradiţionale. Sute de botoşăneni s-au aşezat la rând, iar unii le-au dat de lucru poliţişilor locali care asigurau bunul mers al acţiunii, deoarece erau nerăbdători să ajungă la bucate. Îmbietor a fost şi vinul fiert, adus special de la Şoldăneşti, pentru sărbătoare, de către Mihai Hriţcu, şeful Cantinei de ajutor social.

Bucatele au fost pregătite, dar şi distribuite de către personalul de la Cantina de ajutor social a municipalităţii, personal coordonat de Dorin Burlacu, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială. „Ca în fiecare an de 1 Decembrie, am pregătit la Cantina de ajutor social, din sponsorizările primite, 200 de kilograme de fasole, deci o mie de porţii, o sută de kilograme de cârnaţi şi 60 de litri de vin. S-au folosit 50 de kilograme de morcovi, 50 de kilograme de ceapă, 20 de kilograme de ţelină şi multă dragoste din partea bucătăreselor. Am pregătit şi 120 de pâini, dar şi câteva sticle de suc pentru copii”, a declarat Dorin Burlacu.

Municipalitatea a amplasat în zonă şi câteva mese şi bănci, astfel că botoşănenii care au dorit, au servit bucatele acolo.

sdr
dav
sdr
dav
sdr
sdr
Deja ai votat!
se încarcă...